FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown danas u Bruxellesu i Londonu

MOSTAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik u BiHPaddy Ashdown, ujedno i posebni izaslanik EU-a (EUSR) u toj zemlji,lobirat će tijekom dana u Bruxellesu i Londonu za bosanskohercegovačkopribližavanje Europskoj uniji te okončanje misije Visokog predstavnikau BiH.
MOSTAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - Visoki međunarodni predstavnik u BiH Paddy Ashdown, ujedno i posebni izaslanik EU-a (EUSR) u toj zemlji, lobirat će tijekom dana u Bruxellesu i Londonu za bosanskohercegovačko približavanje Europskoj uniji te okončanje misije Visokog predstavnika u BiH.

Kako je priopćeno iz njegova ureda, Ashdown će o tim temama razgovarati s visokim predstavnikom za zajedničku i sigurnosnu politiku EU-a Javierom Solanom i ministrom vanjskih poslova Velike Britanije Jackom Strawom.

Ovaj sastanak održava se nakon što je Vijeće za provedbu mira u BiH (PIC) prošlog tjedna najavilo da će, što BiH ranije krene s procesom stabilizacije i pridruživanja, biti prije u mogućnosti naložiti izlaznu strategiju rada visokog predstavnika u BiH koji ima goleme ovlasti u zemlji te uspostaviti ured EUSR.

Na sastanku u Bruxellesu će se, kako je najavljeno iz Ashdownova ureda, tražiti da vlasti BiH provedu reforme. Uspostava zajedničke policije i zakonsko uređenje državne televizije dva su preostala uvjeta iz Studije izvedivosti EU-a.

"Sve dok se potrebne reforme ne provedu, bit će obustavljen napredak BiH prema EU", ističu u priopćenju iz Ureda visokog predstavnika u BiH.

Tijekom popodneva Ashdown će se u Londonu susresti sa Jackom Strawom, ministrom vanjskih poslova Velike Britanije, zemlje koja uskoro preuzima šestomjesečno predsjedanje Europskom unijom.

Ashdown će Strawu prenijeti uvjerenje da vlasti BiH do 10. obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma u studenom ove godine mogu otvoriti proces stabilizacije i pridruživanja s EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙