FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Konferencija katoličkih kulturnih društava

SARAJEVO, 8. srpnja 2005.(Hina) - Dvodnevna međunarodna konferencijakatoličkih kulturnih društava zemalja jugoistočne Europe i Mediterana,koju je organiziralo Papinsko vijeće za kulturu i Hrvatsko kulturnodruštvo "Napredak", počela je u petak u Sarajevu u nazočnosti većegbroja kardinala, biskupa i predstavnika kulturnih društava iz 13europskih zemalja.
SARAJEVO, 8. srpnja 2005.(Hina) - Dvodnevna međunarodna konferencija katoličkih kulturnih društava zemalja jugoistočne Europe i Mediterana, koju je organiziralo Papinsko vijeće za kulturu i Hrvatsko kulturno društvo "Napredak", počela je u petak u Sarajevu u nazočnosti većeg broja kardinala, biskupa i predstavnika kulturnih društava iz 13 europskih zemalja.

Među sudionicima skupa je predsjednik Papinskog vijeća za kulturu kardinal Paul Poupard koji je govorio o izazovima novog dijaloga u kontekstu globalizacije.

On je istaknuo kako je za sva katolička kulturna središta, pa tako i za ona u Europi, iznimno važno da čuvajući svoj identitet poštuju i identitet drugoga.

Povijest ne treba zaboraviti već je treba preuzeti baš kako se preuzima i odgovornost za vlastita djela i na tim temeljima graditi zajedničku budućnost, kazao je kardinal Poupard.

Sudionici sarajevskog skupa bi tijekom dvodnevne rasprave trebali razgovarati i o mogućnosti dijaloga s pravoslavljem odnosno islamom kao i s onima koji nisu vjernici.

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić izrazio je nadu kako će i ovaj skup pružiti potporu Crkvi u BiH, ali i svim drugim vjerskim zajednicama te svim narodima u gradnji pravednog mira u zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙