FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Komarica upozorio na dramatičan položaj Crkve u BiH

SARAJEVO,5. srpnja(Hina) - Banjalučki biskup Franjo Komarica ponovo jeu utorak izjavio kako međunarodna zajednica također snosi odgovornost"za iskorjenjivanje Katoličke crkve s područja Republike Srpske".
SARAJEVO,5. srpnja(Hina) - Banjalučki biskup Franjo Komarica ponovo je u utorak izjavio kako međunarodna zajednica također snosi odgovornost "za iskorjenjivanje Katoličke crkve s područja Republike Srpske".

Kako je prenijela Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (KTA), Komarica je ovakvu ocjenu iznio tijekom susreta sa zamjenikom Visokog predstavnika za BiH Martinom Neyom, koji je nedavno preuzeo ovu dužnost.

"Da od oko 220 tisuća katolika prije rata, sada, deset godina nakon rata, ima manje od 13 tisuća, to je sramota i teški poraz europskih i svjetskih političara koji su bili zaduženi osigurati ravnopravnost svim ljudima i narodima ove zemlje", kazao je Komarica.

Banjalučki se biskup ujedno potužio na "nejedistvenost, neodlučnost i nedosljednost među predstavnicima međunarodne zajednice" u BiH.

Veleposlanik Ney se složio s mnogim biskupovim tvrdnjama, navodi KTA, no ustvrdio je kako su se ipak dogodili neki pozitivni koraci u pripremanju zemlje da postane dijelom europskih integracija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙