FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Koncertom Josea Carerasa počelo Ohridsko ljeto

SKOPJE, 13. srpnja 2005. (Hina) - Koncertom proslavljenog španjolskogtenora Josea Carerasa otvoreno je u utorak navečer Ohridsko ljeto,najznačajnija ljetna kulturna manifestacija u Makedoniji koja okupljadomaće i strane glazbene i dramske umjetnike.
SKOPJE, 13. srpnja 2005. (Hina) - Koncertom proslavljenog španjolskog tenora Josea Carerasa otvoreno je u utorak navečer Ohridsko ljeto, najznačajnija ljetna kulturna manifestacija u Makedoniji koja okuplja domaće i strane glazbene i dramske umjetnike.

U Antičkom teatru u Ohridu slavni španjolski operni pjevač održao je koncert koji je proglašen najznačajnijim kulturnim događajem u Makedoniji.

Uz ravnateljsku palicu Davida Jimenesa i u pratnji Makedonske filharmonije, Careras je izveo popularne arije iz opera Cavaleria Rusticana, Romeo i Julija, Seviljski brijač i Fantom u operi te niz klasičnih skladbi španjolskih skladatelja.

Neke od arija slavni tenor otpjevao je u duetu s mladom sopranisticom Tinom Gorina. Nakon dva i pol sata koncerta, Careras se na poziv oduševljene publike šest puta odazvao na bis.

Na Ohridskom ljetu, koje će trajati do 20. kolovoza, održat će se 60 glazbenih i dramskih priredbi. Nastupit će umjetnici iz brojnih zemalja svijeta, među kojima iz Francuske, Rusije, Kube, Njemačke, kao i iz svih balkanskih država. Iz Hrvatske će u off-programu gostovati skupina "Cubismo".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙