FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska kompanija investira u izgradnju mini elektrana u Makedoniji

SKOPJE, 15. lipnja 2005. (Hina/MIA) - Makedonski ministar gospodarstvaFatmir Besimi i direktor slovenske kompanije Turbo Institute VladimirKercon potpisat će u srijedu u Skopju protokol koji se odnosi naprojekt izgradnje 20 malih hidroelektrana u Makedoniji, vrijednih 100milijuna eura.
SKOPJE, 15. lipnja 2005. (Hina/MIA) - Makedonski ministar gospodarstva Fatmir Besimi i direktor slovenske kompanije Turbo Institute Vladimir Kercon potpisat će u srijedu u Skopju protokol koji se odnosi na projekt izgradnje 20 malih hidroelektrana u Makedoniji, vrijednih 100 milijuna eura.

Njihova izgradnja trebala bi započeti odmah nakon potpisivanja protokola, a dovršetak se očekuje za 20 mjeseci. Ukupna snaga mini elektrana trebala bi dosegnuti 30 megavata, a godišnja proizvodnja 300 milijuna kilovatsata struje.

Slovenska kompanija će na temelju 30-godišnje koncesije izgraditi i održavati mini elektrane, a nakon tog razdoblja prenijeti vlasništvo nad njima na makedonsku državu.

Godišnja proizvodnja električne energije u Makedoniji iznosi 1,5 milijardi kilovatsata, a izgradnjom novih pogona trebala bi se poboljšati opskrba na tržištu električne energije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙