FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Bučkovski optužio albanske ekstremiste za napad

SKOPLJE, 12. srpnja 2005. (Hina) - Oružani napad na policijsku postajukraj Tetova djelo je ekstremnih albanskih skupina iz Makedonije i sKosova i u funkciji je pregovora o konačnom statusu Kosova, smatramakedonski premijer Vlado Bučkovski.
SKOPLJE, 12. srpnja 2005. (Hina) - Oružani napad na policijsku postaju kraj Tetova djelo je ekstremnih albanskih skupina iz Makedonije i s Kosova i u funkciji je pregovora o konačnom statusu Kosova, smatra makedonski premijer Vlado Bučkovski.

U utorak ujutro naoružana skupina napala je policijsku postaju u makedonskom selu Vratnica u blizini Tetova, na čijem širem području sada žive pretežito Albanci. Na postaju je pucano automatskim oružjem i raketnim bacačem no nijedan od šestorice policajaca nije ozlijeđen, izvijestio je MUP Makedonije.

Mjesto napada posjetio je makedonski premijer Vlado Bučkovski koji je izjavio da je napad na policijsku postaju djelo ekstremnih skupina u Makedoniji, vjerojatno potaknut posljednjim policijskim operacijama u kojima su otkrivene veće količine oružja.

Bučkovski nije isključio mogućnost suradnje albanskih skupina u Makedoniji sa sličnim skupinama na Kosovu koje pokušavaju proširiti svoje djelovanje na cijelu regiju misleći da će time ojačati pozicije u predstojećim pregovorima o konačnom statusu Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙