FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Del Ponte napominje da puna suradnja znači uhićenje Ante Gotovine

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Europska unija za početak pregovoras Hrvatskom postavlja uvjet pune suradnje s Haagom što znači uhićenjei izručenje Ante Gotovine sudu u Haagu, podsjetila je Carla del Ponteu razgovoru za rimsku La Repubblicu povodom obilježavanja desetegodišnjice pokolja u Srebrenici.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Europska unija za početak pregovora s Hrvatskom postavlja uvjet pune suradnje s Haagom što znači uhićenje i izručenje Ante Gotovine sudu u Haagu, podsjetila je Carla del Ponte u razgovoru za rimsku La Repubblicu povodom obilježavanja desete godišnjice pokolja u Srebrenici.

Na konstataciju novinara lista kako za pokolje tijekom sukoba na području bivše Jugoslavije odgovornost pored srpske snosi i hrvatska strana te pitanje ima li hrvatskih ratnih zločinaca koje bi glavna tužiteljica željela vidjeti pred haaškim sudom, Carla del Ponte odgovara: "Imamo još jednu neriješenu optužnicu (...), onu za generala Antu Gotovinu koji je još uvijek u bijegu pri čemu nam Europska unija nastoji pomoći da dođemo do njega tako što je kao uvjet za početak pregovora o ulasku Hrvatske u EU postavila punu suradnju s nama, a to je jednako uhićenju i prebacivanju Gotovine".

"Vjerujem da i Gotovina, kao Mladić i Karadžić ima svoju mrežu pomagača, a tu mrežu ne čini samo lokalno stanovništvo nego i dio institucija ili suradnika u institucijama koji te optuženike smatraju junacima te im stoga pružaju svu potporu i pomoć. To otežava pravovremenu lokalizaciju kako bi ih se moglo uhititi. Nadam se i mislim da se to može ostvariti još ove godine", odgovorila je Carla del Ponte na pitanje novinara lista kako to da Gotovinu nitko ne uhićuje "premda svi, pomalo kao u slučaju Mladića, znaju gdje je".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙