FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SCG: Istraga protiv Srbina uhićenog u Argentini

BEOGRAD,15. lipnja(Hina) - Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine uBeogradu podnijelo je u srijedu Vijeću za ratne zločine zahtjev zaprovođenje istrage protiv Nebojše Minića, nedavno uhićenog uArgentini, zbog ratnog zločina na Kosovu 1999. godine.
BEOGRAD,15. lipnja(Hina) - Specijalno tužiteljstvo za ratne zločine u Beogradu podnijelo je u srijedu Vijeću za ratne zločine zahtjev za provođenje istrage protiv Nebojše Minića, nedavno uhićenog u Argentini, zbog ratnog zločina na Kosovu 1999. godine.

Specijalno tužiteljstvo Minića sumnjiči da je, kao zapovjednik paravojne formacije "Munje" počinio ratni zločin ubojstva 12 Albanaca u Peći 12. lipnja 1999. godine.

"Tom prilikom su lišeni života braća Iso i Musa Bala i još deset članova njihovih obitelji, među kojima i djeca starosti pet, šest, sedam, 12 i 13 godina", kaže se u zahtjevu za provođenje istrage Specijalnog tužiteljstva, te navodi i da je Minić pripadnicima svoje postrojbe naredio izvršenje ubojstava, mučenja, nečovječnog postupanja, povrede tjelesnog integriteta i silovanje članova obitelji braće Bala.

U zahtjevu za provođenje istrage, Specijalno tužiteljstvo je predložilo i da se posredstvom Ministarstva za ljudska i manjinska prava Srbije i Crne Gore zatraži izručenje Minića od argentinskih vlasti, koje su ga uhitile u svibnju ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙