FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Požega: Zuroff s predsjednikom županijskog suda

POŽEGA, 4. srpnja 2005. (Hina) - Nakon radnog sastanka s požeškimgradonačelnikom Zdravkom Ronkom izvršni direktor Centra "SimonaWiesenthala" Efraim Zuroff sastao se danas i s predstavnicimaŽupanijskog suda u Požegi.
POŽEGA, 4. srpnja 2005. (Hina) - Nakon radnog sastanka s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom izvršni direktor Centra "Simona Wiesenthala" Efraim Zuroff sastao se danas i s predstavnicima Županijskog suda u Požegi.

U toj ga je prigodi predsjednik Županijskog suda u Požegi Branimir Miljević izvijestio o istražnom postupku u "slučaju Ašner".

O pojedinostima postupka nismo mogli razgovarati, no rekli smo da je Sud u Požegi uistinu učinio sve što je u ovome trenutku bilo moguće, kazao je Miljević i dodao da je u "slučaju Ašner" do sada saslušano više svjedoka u Požegi.

Zuroffa je zanimalo zašto postupak u tom slučaju tako dugo traje i što je uzrok ako je Sud učinio sve da proces ne traje predugo. Drži "mogućim da su razlozi u Zagrebu".

Za Milivojem Ašnerom, koji je Hrvatsku napustio sredinom prošle godine, a Zuroff tvrdi da se danas nalazi u Klagenfurtu, požeška je policija raspisala međunarodnu tjeralicu.

Nedavno je pak Županijski sud u Požegi donio rješenje o provedbi istrage nad Milivojem Ašnerom (92), predstojnikom redarstva u Požegi u vrijeme NDH, koji je osumnjičen da je počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom 1941. i 1942.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙