FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevo: Potpisan protokol o suradnji radiotelevizija u regiji

SARAJEVO,17. lipnja 2005.(Hina) - Ravnatelji nacionalnihradiotelevizija iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore iAlbanije potpisali su u petak u Sarajevu protokol o međusobnojsuradnji koji bi uskoro trebalo ponuditi na potpisivanje i nacionalnimradiotelevizijskim kućama u ostalim zemljama na jugoistoku Europe,uključujući i Hrvatsku radioteleviziju (HRT).
SARAJEVO,17. lipnja 2005.(Hina) - Ravnatelji nacionalnih radiotelevizija iz Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Albanije potpisali su u petak u Sarajevu protokol o međusobnoj suradnji koji bi uskoro trebalo ponuditi na potpisivanje i nacionalnim radiotelevizijskim kućama u ostalim zemljama na jugoistoku Europe, uključujući i Hrvatsku radioteleviziju (HRT).

Protokol je potpisan na kraju Treće konferencije o europskoj audio-vizualnoj politici i reformi sektora emitiranja na zapadnom Balkanu koja se održava pod pokroviteljstvom Vijeća Europe (CoE) i Europske komisije (EC).

"Naš je cilj nastupiti kao regija prema fondovima koje Europska unija osigurava kao poticaj zemljama u tranziciji", rekao je nakon potpisivanja ravnatelj Javnoga radiotelevizijskog servisa BiH Drago Marić, objašnjavajući glavne ciljeve suradnje.

Dodao je da bi nacionalne radiotelevizijske kuće boljom programskom i tehničkom suradnjom predviđenom protokolom mogle osigurati i kvalitetniji nastup na smotrama radijskog i televizijskog stvaralaštva.

Potpisivanje protokola potaknula je ravnateljica RTV Makedonije Gordana Stošić.

Kako je predviđeno, njemu bi se, osim HRT-a, trebale pridružiti radiotelevizijske kuće iz Rumunjske, Srbije, Bugarske, Grčke, Turske, Rumunjske i Slovenije te s Kosova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙