FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: Kyoto je bio jako loš ugovor za američko gospodarstsvo

LONDON, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Protokol iz Kyota bio je "jakološ ugovor za američko gospodarstvo", istaknuo je u ponedjeljakamerički predsjednik George W. Bush obrazlažući američko odbacivanjeprotokola koji nastoji zaustaviti zatopljenje klime.
LONDON, 4. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Protokol iz Kyota bio je "jako loš ugovor za američko gospodarstvo", istaknuo je u ponedjeljak američki predsjednik George W. Bush obrazlažući američko odbacivanje protokola koji nastoji zaustaviti zatopljenje klime.

"Odbacio sam protokol iz Kyota jer bi naštetio američkom gospodarstvu, on bi uništio američko gospodarstvo, bio je to jako loš ugovor za američko gospodarstvo", rekao je predsjednik u intervjuu koji je u ponedjeljak navečer objavila britanska televizija ITV.

"Kao što znate, mnoge zemlje u razvoju nisu sudjelovale u protokolu iz Kyota, ali zahvaljujući britanskom premijeru Tonyju Blairu, neke će rasprave na summitu G8 biti posvećene potrebi suradnje s Kinom i s Indijom radi utvrđivanja načina razmjene tehnologije s njima" što se tiče klimatskog zatopljenja, dodao je.

Protokol iz Kyota koji je stupio na snagu u veljači i koji Sjedinjene Države nisu htjele potpisati, želi postići 5,2-postotno smanjenje količine ispuštenih stakleničkih plinova u svijetu do 2012., u odnosu na 1990. Protokol je zaključen 11. prosinca 1997.

Čelnici G8 koji će se u srijedu pod predsjedanjem Tonyja Blaira okupiti u Glenaeglesu u Škotskoj, trebaju postaviti pitanje o borbi protiv klimatskog zatopljenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙