FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: bez kvoruma Odbor za poljoprivredu

ZAGREB,27. lipnja(Hina) - Nedostatak kvoruma spriječio je danassaborski Odbor za poljoprivredu i šumarstvo da se očituje o Vladinuzahtjevu da Hrvatski sabor zakonom potvrdi Protokol uz Sporazum ostabilizaciji i pridruživanju (SSP) i uvaži lanjsko proširenje EU zadeset novih članica.
ZAGREB,27. lipnja(Hina) - Nedostatak kvoruma spriječio je danas saborski Odbor za poljoprivredu i šumarstvo da se očituje o Vladinu zahtjevu da Hrvatski sabor zakonom potvrdi Protokol uz Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) i uvaži lanjsko proširenje EU za deset novih članica.

Neki se zastupnici očito nisu odmorili od jučerašnjeg svečanog otvaranja autoceste Zagreb-Split, primjetio je predsjednik Odbora Božidar Pankretić.

Protokolom, čiju potvrdu Vlada traži, utvrđene su trgovinske koncesije za poljoprivredne, prehrambene i ribarske proizvode koje se primjenjuju u razmjeni između Hrvatske i proširene Unije.

Ne radi se o novim, nego o prenošenju postojećih koncesija koje je šest pristupajućih država imalo s Hrvatskom na temelju dvostranih ugovora o slobodnoj trgovini.

O zakonu kojim će se Protokol potvrditi, Sabor se treba očitovati na 15. sjednici koju počinje u srijedu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙