FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ i poduzetnici potpisali protokol o utemeljenju vlasti u Splitu

SPLIT, 20. lipnja 2005. (Hina) - HDZ i lista "Velog Mista", poznatijakao lista poduzetnika, potpisali su danas protokol o utemeljenjusplitske gradske vlasti i provedbi programa koji im je, kako suustvrdili, zajednički.
SPLIT, 20. lipnja 2005. (Hina) - HDZ i lista "Velog Mista", poznatija kao lista poduzetnika, potpisali su danas protokol o utemeljenju splitske gradske vlasti i provedbi programa koji im je, kako su ustvrdili, zajednički.

Protokolom se poduzetnička lista obvezala poduprijeti HDZ (6 vijećnika) na sutrašnjoj utemeljiteljskoj sjednici Gradskog vijeća, odnosno Zvonimira Puljića kao gradonačelnika i mandatara za sastav Gradskog poglavarstva.

Među zajedničkim obvezama HDZ-a i te liste su hitno donošenje GUP-a, preustroj gradske uprave, izgradnja i obnova škola i športskih dvorana, izgradnja doma umirovljenika te osnivanje dioničkih društava za provedbu gradskih projekata.

Ishod sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, unatoč dogovoru HDZ-a i poduzetničke liste, nije izvjestan jer HDZ i poduzetnici zajedno imaju 10 vijećnika, a za većinu u Vijeću i sastav nove gradske vlasti potrebno im je najmanje 13.

Koalicija SDP - HNS - HSS - HSU s 10 vijećnika najavila je da će sutra predložiti predstavnike svoje liste za sastav gradske vlasti.

Dva vijećnika HSU iz te koalicije prije nekoliko dana dali su potporu HDZ-u, a onda su je povukli.

HDZ i listu "Velog Mista" podupire i HSP s jednim vijećnikom.

HDZ-u je potporu dala i koalicija Hrvatska unija s HČSP-om na čelu, odnosno Lukom Podrugom, koja ima tri vijećnika. No poduzetnici se s tim nisu složili te je HDZ odustao od HU-a.

Nezavisna lista Slobodana Beroša ima jednog vijećnika.

U Gradskom vijeću je ukupno 25 vijećnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙