FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bush: postoji konsenzus oko pitanja glčobalnog zagrijavanja

GLENEAGLES, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik GeorgeW. Bush izjavio je u četvrtak na summitu G8 u Škotskoj da međučlanicama te skupine zemalja postoji konsenzus oko pitanja vezanih uzklimatske promjene i globalno zagrijavanje.
GLENEAGLES, 7. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američki predsjednik George W. Bush izjavio je u četvrtak na summitu G8 u Škotskoj da među članicama te skupine zemalja postoji konsenzus oko pitanja vezanih uz klimatske promjene i globalno zagrijavanje.

Podsjetio je, međutim, na svoje protivljenje protokolu iz Kyota o smanjenju emisije štetnih plinova koji doprinose učinku staklenika, ocijenivši da se valja usredotočiti na razdoblje "poslije Kyota".

Pozdravio je sudjelovanja zemalja u razvoju, Indije, Kine i Brazila, na summitu G8 u svojstvu gostiju. To su zemlje koje nisu obuhvaćene protokolom iz Kyota, no Bush smatra da se bilo kakav sporazum o borbi protiv globalnog zagrijavanja mora odnositi i na te zemlje. Bush se novinarima obratio nakon doručka s britanskim premijerom Tonyem Blairom.

SAD je jedina zemlja članica G8 koja nije ratificirala protokol iz Kyota. Globalno zagrijavanje i klimatske promjene biti će glavna tema današnjih rasprava čelnika SAD-a, Njemačke, Kanade, Francuske, Italije, Japana, Velike Britanije i Rusije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙