FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska službeno predstavila "Smjernice", plan za rješavanje pitanja izbjeglica

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska je u utorak prestavnicimaOESS-a, Delegacije EK i UNHCR-u službeno predstavila "Smjernice", planza rješavanje izbjegličkog pitanja do kraja 2006. godine, sukladnoobvezama iz Sarajevske deklaracije iz siječnja 2005. godine.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatska je u utorak prestavnicima OESS-a, Delegacije EK i UNHCR-u službeno predstavila "Smjernice", plan za rješavanje izbjegličkog pitanja do kraja 2006. godine, sukladno obvezama iz Sarajevske deklaracije iz siječnja 2005. godine.

Plan je voditelju misije Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Zagrebu, veleposlaniku Jorgeu Fuentesu, voditelju Delegacije Europske Komisije u Hrvatskoj Jacquesu Wunenburgeru i Mariju Pavloviću iz UNHCR-a predstavio i predao državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Hido Biščević, priopćeno je iz MVPEI.

Plan za rješavanje izbjegličkog pitanja (Road Map), koji će u konačnici biti sastavni dio operativne matrice za provedbu Sarajevske deklaracije, detaljno opisuje mjere koje će se provoditi u predstojećem razdoblju, s naglaskom na rokove i predviđena financijska sredstva.

U priopćenju se navodi kako su predstavnici triju međunarodnih organizacija iznimno pozitivnim ocijenili napore i aktivnosti koje Vlada RH poduzima radi zbrinjavanja izbjeglih te su sastavljeni plan pozdravili kao bitan korak u tom smjeru, u cilju zatvaranja svih preostalih pitanja iz razdoblja rata.

I(Hina) xdam/xpp ysd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙