FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pozvao na veću solidarnost s izbjeglicama diljem svijeta

RIM, 19. lipnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. u nedjelju je tijekomangelusa pozvao na veću solidarnost s izbjeglicama, govoreći uočiMeđunarodnog dana izbjeglica koji se obilježava u ponedjeljak 20.lipnja odlukom Ujedinjenih naroda kako se ne bi zaboravilo stanje ukojem žive milijuni izbjeglica u cijelome svijetu.
RIM, 19. lipnja 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. u nedjelju je tijekom angelusa pozvao na veću solidarnost s izbjeglicama, govoreći uoči Međunarodnog dana izbjeglica koji se obilježava u ponedjeljak 20. lipnja odlukom Ujedinjenih naroda kako se ne bi zaboravilo stanje u kojem žive milijuni izbjeglica u cijelome svijetu.

Ovogodišnji Međunarodni dan izbjeglica obilježava se pod nazivom "Hrabrost da se bude izbjeglicom". Kršćanska zajednica se, rekao je Benedikt XVI., "osjeća bliskom onima koji žive te bolne uvjete" i pozvao je kršćane na još veću solidarnost prema izbjeglicama. Pošto izbjeglice žive izvan svoje domovine, neka im Crkva bude domovinom, poručio je Papa.

"Neka Crkva na razne načine pokaže zanimanje za izbjeglice i neka svoju ljubav prema njima pretvori u konkretne geste solidarnosti, kako bi svatko tko se nalazi daleko od svoje zemlje osjetio Crkvu kao domovinu u kojoj nitko nije stranac", rekao je Benedikt XVI. pred više desetaka tisuća hodočasnika na Trgu svetog Petra.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙