FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AI: izbjeglice zatočene u australskim kampovima

SYDNEY, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Amnesty International (AI)zatražio je u četvrtak puštanje ilegalnih imigranata iz australskihpritvora ustvrdivši da brojni tražitelji azila provedu po nekolikogodina u zabačenim kampovima ograđenim bodljikavom žicom prije negošto dobiju status izbjeglica.
SYDNEY, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Amnesty International (AI) zatražio je u četvrtak puštanje ilegalnih imigranata iz australskih pritvora ustvrdivši da brojni tražitelji azila provedu po nekoliko godina u zabačenim kampovima ograđenim bodljikavom žicom prije nego što dobiju status izbjeglica.

U novom izvješću AI-a o strogoj imigracijskoj politici ističe se da dugotrajni pritvor uzrokuje masovnu pojavu mentalnih bolesti među zatvorenicima koji ne razumiju zašto su pritvoreni.

"Nemamo nikakva ljudska prava. Osjećamo se poput životinja. Ne živimo normalnim životom kao ostali ljudi", navode se u izvješću riječi tražitelja azila Ibrahima Ishretia.

Amnesty dalje navodi da je broj pritvorenika kojima se nakon nekoliko godina priznaje status izbjeglice "zapanjujući".

Australija je narod migranata, no ima jednu od najstrožijih useljeničkih politika koja predviđa zatvaranje ilegalnih doseljenika, ilegalnih radnika i osoba kojima je istekla viza.

Oštra politika pomogla je konzervativnom premijeru Johnu Howardu da osvoji četvore izbore za redom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙