FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: predstavnik UNHCR-a sa županicom Lovrić

SISAK, 28. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnik visokog povjerenikaUjedinjenih naroda za izbjeglice u Hrvatskoj Jean-Claude Concolatodanas je u Sisku o povratku povratnika, obnovi njihovih kuća, povratuimovine i stambenim pitanjima razgovarao sa županicom Marinoma Lovrić.
SISAK, 28. lipnja 2005. (Hina) - Predstavnik visokog povjerenika Ujedinjenih naroda za izbjeglice u Hrvatskoj Jean-Claude Concolato danas je u Sisku o povratku povratnika, obnovi njihovih kuća, povratu imovine i stambenim pitanjima razgovarao sa županicom Marinoma Lovrić.

U razgovorima su istaknute aktivnosti bivše županijske vlasti za povratak povratnika, na čemu im je županica Lovrić odala priznanje.

Rečeno je da se od "Oluje" u kolovozu 1995. do sada, u nepunih 10 godina, u Sisačko-moslavačku županiju vratilo oko 25 tisuća povratnika. Županica Lovrić je istaknula da su zapreke povratku loša komunalna infrastruktura, oštećenost stambenih jedinica, nemogućnost zapošljavanja i rješavanja stambenih pitanja. Da bi se riješila sva ta pitanja potrebno je vrijeme, ali i bolja suradnja s državom, te s općinama i gradovima, jer Županija nema puno realnih mogućnosti da jače financijski utječe na taj proces, rekla je Lovrić.

Concolato je napomenuo da se u Hrvatsku do sada vratilo 124 tisuće povratnika ili trećina te da u izbjeglištvu živi dvije trećine izbjeglica iz Hrvatske. Rekao je kako je važna bolja koordinacija UNHCR-a sa županijama, općinama i gradovima.

Dogovoreno je da će Županija i UNHCR uskoro započeti zajednički projekt informiranja povratnika o njihovim socijalnim i građanskim pravima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙