FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati
ZAGREB, 19. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati

BAGDAD - Bombaš samoubojica ubio je najmanje 20 osoba, među kojima petoricu policajaca u uniformi i brojne pripadnike sigurnosnih službi u civilnoj odjeći, u nedjelju u jednom restoranu u središtu Bagdada nedaleko od Zelene zone, rekli su policijski izvori. Još je najmanje 20 osoba ranjeno u eksploziji koja je uslijedila nakon što je bombaš ušetao u restoran u vrijeme ručka. Restoran se nalazi u dobro čuvanoj ulici u kojoj ima više policijskih kontrolnih točaka, samo nekoliko stotina metara od glavnog ulaza u kompleks vladinih zgrada i stranih predstavništava poznat kao Zelena zona.

RIM - Čelnik Sjeverne lige Umberto Bossi, nakon duge bolesti, u nedjelju je govorio na velikom skupu svojih sljedbenika na poljani Pondida, pokraj Bergama, kritizirajući Europsku uniju. "Znao sam da će Europa propasti. Mi smo se borili za naša poduzeća kako bismo ih obranili od azijske konkurencije. Mi smo se borili protiv Europe koja želi pedofiliju i pobijedili smo", rekao je Umberto Bossi na tom 22. godišnjem skupu na Pontidi, pravome svetilištu Sjeverne lige. Bossi se zahvalio svima na potpori tijekom bolesti.

RIM - Papa Benedikt XVI. u nedjelju je tijekom angelusa pozvao na veću solidarnost s izbjeglicama, govoreći uoči Međunarodnog dana izbjeglica koji se obilježava u ponedjeljak 20. lipnja odlukom Ujedinjenih naroda, kako se ne bi zaboravilo stanje u kojem žive milijuni izbjeglica u cijelome svijetu. Ovogodišnji Međunarodni dan izbjeglica obilježava se pod nazivom "Hrabrost da se bude izbjeglicom". Kršćanska zajednica se, rekao je Benedikt XVI., "osjeća bliskom onima koji žive te bolne uvjete" i pozvao je kršćane na još veću solidarnost prema izbjeglicama. Pošto izbjeglice žive izvan svoje domovine, neka im Crkva bude domovinom, poručio je Papa.

RIO DE JAINERO - U jednoj od najvećih operacija protiv prisilnog rada u Brazilu, više od 1.200 ljudi oslobođeno je u petak robovskih uvjeta rada na plantaži šećera u saveznoj državi Mato Grosso, objavili su mediji u nedjelju. Radnici su morali spavati u šatorima, nisu imali pristupa pitkoj vodi i sanitarijama, a hranu i sve potrepštine mogli su kupovati samo na plantaži po diktiranim cijenama, znatno višim nego u ostatku zemlje. Plantaža "Gamaleira" je u vlasništvu Eduarda Queiroza Monteira, brata parlamentarnog zastupnika Armanda Queiroza Monteira i predsjednika udruženja industrijalaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙