FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UNHCR u Hrvatsku vraća 23 povratnika iz Srbije

BEOGRAD,15. lipnja(Hina) - Za Hrvatsku je u srijedu, u organizacijiUNHCR-a i Danskog savjeta za izbjeglice, iz Beograda krenuo 400.konvoj u posljednjih devet godina s 23 povratnika, među kojima ima idjece, koji se vraćaju u općine Pakrac, Dvor, Petrinju i Sunju.
BEOGRAD,15. lipnja(Hina) - Za Hrvatsku je u srijedu, u organizaciji UNHCR-a i Danskog savjeta za izbjeglice, iz Beograda krenuo 400. konvoj u posljednjih devet godina s 23 povratnika, među kojima ima i djece, koji se vraćaju u općine Pakrac, Dvor, Petrinju i Sunju.

Odlaskom 400. konvoja povratnika u Hrvatsku, koje organiziraju te međunarodne ogranizacije, obilježen je predstojeći Međunarodni dan izbjeglica, 20. lipnja.

Od 1996. godine u organizaciji UNHCR-a i partnera iz Srbije i Crne Gore u Hrvatsku se vratilo oko 13 tisuća izbjeglica, dok se prema podacima UNHCR-a 52 tisuće ljudi vratilo u vlastitoj organizaciji.

Danski savjet za izbeglice uključio se u projekt povratka izbjeglica 2000. godine. Ove godine, kažu podaci UNHCR-a, u Hrvatsku se vratilo 800 izbjeglica, a njih oko 1200 je još na listi čekanja.

Sredstva za povratak izbjeglih u Hrvatsku osigurali su Europska unija i Europska agencija za rekonstrukciju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙