FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Identificirane još dvije žrtve londonskih napada

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Scotland Yard u utorak je objaviokako su službeno identificirane još dvije žrtve bombaških napada naLondon 7. srpnja i da je riječ o Londončanima Jamieju Gordonu (30) iPhilipu Stuartu Russellu (28).
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Scotland Yard u utorak je objavio kako su službeno identificirane još dvije žrtve bombaških napada na London 7. srpnja i da je riječ o Londončanima Jamieju Gordonu (30) i Philipu Stuartu Russellu (28).

Obojica su poginula u napadu na autobus na trgu Tavistocku.

Ukupno su dosad službeno identificirane tek tri žrtve triju napada na podzemnu željeznicu i jednog na autobus u kojima su, prema posljednjim službenim podacima, poginule 52 osobe.

Iz Varšave je stigla vijest da se nestalima nakon napada smatra još osam poljskih državljana.

Boguslaw Dubinski iz poljskog ministarstva vanjskih poslova je za TV postaju TVN24 izjavio kako su među nestalima i "tri žene čije su obitelji kontaktirali Britanci, koji su uzeli uzorke genetskog materijala".

"I dalje se nadamo da ćemo te osobe pronaći žive, ali su izgledi za to sve manji", dodao je.

Europska unija prihvatila je inicijativu slovačkog pemijera Mikulasa Dzurinde da se u svih njezinih 25 zemalja članica u četvrtak dvjema minutama šutnje oda počast žrtvama prošlotjednih londonskih napada.

"Zemlje članice EU suglasile su se s inicijativom slovačkog premijera da u četvrtak u 13 sati održe dvije minute šutnje u spomen na žrtve prošlotjednih terorističkih napada u Londonu", izjavio je glasnogovornik slovačkog premijera Mirko Hroch.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙