FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Muslimani u Londonu strahuju od osvete nakon terorističkih napada

LONDON, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Muslimanski čelnici pozvali suvjernike u petak da se mole za žrtve londonskih bombaških napada, zakoje se okrivljuju radikalni islamisti, dok raste bojazan od osvetemuslimanima nakon velikog broja poruka mržnje.
LONDON, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Muslimanski čelnici pozvali su vjernike u petak da se mole za žrtve londonskih bombaških napada, za koje se okrivljuju radikalni islamisti, dok raste bojazan od osvete muslimanima nakon velikog broja poruka mržnje.

Muslimansko vijeće Britanije priopćilo je da je primilo 30.000 poruka mržnje preko e-maila koje su zakrčile kompjutore.

Islamsko povjerenstvo za ljudska prava upozorilo je londonske muslimane da ostanu kod kuće kako bi izbjegli moguće osvetničke incidente. Šef londonske policije Ian Blair rekao je da su vlasti u kontaktu s muslimanskim čelnicima i onima drugih vjera kako bi se zaštitili vjerski objekti.

"Upoznati smo s tim da je bio jedan ili dva manja incidenta u zemlji, ali očekujem da će Britanija sa svojim liberalnim i srdačnim pristupom ljudima to savladati bez posebnih napora", rekao je Blair na konferenciji za novinare.

Premijer Tony Blair osudio je napadače koji "djeluju u ime islama", ali je rekao da su većina muslimana, kako u Britaniji tako i u drugim zemljama, časni ljudi koji mrze terorizam.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙