FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Službeno identificirana prva žrtva napada u Londonu

LONDON, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Susan Levy, 53-godišnja ženaiz Hertfordshirea, sjeverno od Londona, prva je žrtva prošlotjednihterorističkih napada na London koja je službeno identificirana,priopćio je Scotland Yard.
LONDON, 11. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Susan Levy, 53-godišnja žena iz Hertfordshirea, sjeverno od Londona, prva je žrtva prošlotjednih terorističkih napada na London koja je službeno identificirana, priopćio je Scotland Yard.

Prema istom izvoru, istraga o njezinoj smrti će se otvoriti u podne na sudu St. Pancras Coroners Court.

"Identifikacija je složen proces. Iznimno je važno da se ne pogriješi", izjavila je Hazel Blears iz ministsrstva unutrašnjih poslova.

U napadima na podzemnu željeznicu i autobus u četvrtak je u Londonu prema potvrđenim informacijama poginulo 49 osoba, 31 osoba još se vodi kao nestala, a ranjeno je više od 700, od kojih je 62 još uvijek zbog težine ozlijeda u bolnici.

U ponedjeljak je London poprimio izgled svakodnevnice. Podzemna željeznica, kojom svaki dan putuje oko tri milijuna ljudi, radi, a autobusi, koji dnevno prevezu šest milijuna ljudi, u punom su pogonu i prijevozne službe i poduzeća rade gotovo normalno.

Sigurnosne snage stavljene su u drugi najviši stupanj uzbune, javio je list The Times u ponedjeljak. To je dosad najviši stupanj uzbune u Britaniji, viši no što je bio objavljen nakon terorističkih udara od 11. rujna 2001. Istražitelji, piše list, smatraju da su počinitelji najvjerojatnije još živi i ne isključuju daljnje terorističke napade.

SAD je u London uputio forenzičke stručnjake FBI-a kako bi pomogli u analizi poprišta događaja. I Britanija i SAD tvrde da napadi imaju prepoznatljiv potpis Al'Qaide. Policija je uputila molbu ljudima da im stave na raspolaganje fotografije ili eventualno video snimke mjesta bombaških napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙