FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uklanjaju se posljedice nevremena u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

BJELOVAR, 9. srpnja 2005. (Hina) - Četiri općine uBjelovarsko-bilogorskoj županiji - Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapelui Veliko Trojstvo pogodilo je sinoć oko 18,30 sati olujno nevrijeme,praćeno jakom kišom i tučom, a srušena stabla i električne stupove scesta su uklonile ekipe vatrogasaca i HEP-a.
BJELOVAR, 9. srpnja 2005. (Hina) - Četiri općine u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji - Rovišće, Zrinski Topolovac, Kapelu i Veliko Trojstvo pogodilo je sinoć oko 18,30 sati olujno nevrijeme, praćeno jakom kišom i tučom, a srušena stabla i električne stupove s cesta su uklonile ekipe vatrogasaca i HEP-a.

Najteže su stradala mjesta u općinama Rovišću, Podgorici i Kraljevcu te samo Rovišće. Na kućama su uništeni krovovi, stradali su voćnjaci i poljoprivredni usjevi, a oštećena je i električna mreža. Opskrba strujom je normalizirana iako ekipe HEP-a na terenu još popravljaju kvarove, a oštećena je i telefonska mreža.

Stradala mjesta u općini Rovišću obišli su danas bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs i saborska zastupnica HDZ-a Karmela Caparin. Župan Bajs ponovno je postavio pitanje protugradne obrane, koja je djelovala, "ali očito bez učinka". Istaknuo je da je u posljednjih mjesec dana to već treće olujno nevrijeme koje je pogodilo veći dio te županije. Prije desetak dana olujno nevrijeme s ledom pogodilo je nekoliko općina u toj županiji, Grubišno Polje i Garešnicu, a šteta je oko 50 milijuna kuna.

Prema prvim procjenama, šteta od sinoćnjeg nevremena mogla bi biti oko 10 milijuna kuna.

Oko 19 sati stradalo će područje obići i saborska zastupnica HSLS-a i bjelovarska gradonačelnica Đurđa Adlešić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙