FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jako nevrijeme zahvatilo nekoliko županija

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Jako nevrijeme zahvatilo je popodne ivečeras područje Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonskei Osječko-baranjske županije, izvijestio je Državni centar 112.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Jako nevrijeme zahvatilo je popodne i večeras područje Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Požeško-slavonske i Osječko-baranjske županije, izvijestio je Državni centar 112.

Oko 15,15 sati, nevrijeme je zahvatilo područje grada Zagreba i Vrbovca.

Zbog pada stabla na prometnicu u zagrebačkoj Dubravi, cestovni promet je bio otežan, a tramvajski je bio prekidu do otklanjanja stabla.

Na području Vrbovca u mjestima Poljanski Lug i Dubrava, nevrijeme je uzrokovalo štete na električnim i telefonskim vodovima, te na stambenim objektima. Drveće se rušilo po cestama, te je promet bio otežan. Vatrogasci i djelatnici i komunalnih službi izašli su na teren radi otklanjanja posljedica.

Oko 16,45 sati nevrijeme, praćeno obilnom kišom, jakim vjetrom i tučom veličine oraha zahvatilo je grad Daruvar i širu okolicu, u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Nastale su štete na poljoprivrednim usjevima.

Nevrijeme je zahvatilo i šire područje grada Garešnice i općine Hercegovac, te područje Čazme, gdje je zbog drveća na cesti u Dragićevcu bila zatvorena DC-26 od 16,45 do 18 sati.

Na garešničkom području u prekidu je 10 Kv vod Hercegovac-Garešnica, te su bez električne energije sela Klokočevac, te dio sela Ruškovac.

Najveće štete na poljoprivrednim kulturama nastale su na području općine Hercegovac i naselja Palešnik, na garešničkom području.

Na bjelovarskom području oko 20 sati došlo je do prekida 10 Kv voda Patkovac i Severin, te je bez električne energije 15-ak sela. Ekipe Elektre izašle su na intervenciju.

Kasno popodne od 17,30 do 19 sati nevrijeme, praćeno jakom kišom i tučom, veličine lješnjaka do jajeta, zahvatilo je općinu Kutjevo, u Požeško-slavonskoj županiji, te nanijelo velike štete na poljoprivrednim usjevima.

Zbog velike količine površinskih voda u nekoliko naselja poplavljeno je više obiteljskih i drugih objekata. Na intervenciju su izašli vatrogasci radi ispumpavanja vode.

Na prometnicama na području Kutjeva i okolice ima vode, te nanosa pijeska, mulja igranja. Tijekom nevremena grom je udario u dvije obiteljske kuće, ali je pričinjena šteta samo na elektroinstalacijama.

Oko 20,30 sati jako nevrijeme zahvatilo je područje grada Osijeka. Zaprimljeno je 30-ak dojava o poplavama u podrumima i stambenim objektima, a na dvije kuće je srušeno krovište. Poplavljene su prometnice, a ima i porušenih stabala, izvijestio je Državni centar 112.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙