FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Olujno nevrijeme u Međimurju

ČAKOVEC, 27. lipnja 2005. (Hina) - Olujno nevrijeme praćeno jakimsjevernim vjetrom i tučom danas je popodne pogodilo središnji i gornjidio Međimurja.
ČAKOVEC, 27. lipnja 2005. (Hina) - Olujno nevrijeme praćeno jakim sjevernim vjetrom i tučom danas je popodne pogodilo središnji i gornji dio Međimurja.

Djelatnici Klimatološke postaje u Nedelišću potvrdili su da je od 16,25 do 16,45 sati neprekidno puhao olujni sjeverni vjetar brzine 25 metara u sekundi, iščupavši stotine stabala i uništivši krovove na desetcima kuća. Srušena stabla oštetila su i nekoliko desetaka automobila, doznaje se u Operativno komunikacijskom centru međimurske Policijske uprave.

U tom je razdoblju bio obustavljen i željeznički promet u Međimurju. U službi Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Čakovcu nisu zaprimljene dojave o ozlijeđenima.

Po prvim procjenama štete su goleme. Na pojedinim lokalnim cestama zbog srušenih stabala promet je bio obustavljen, a na važnijim županijskim i državnim prometnicama otežan.

Nevrijeme je od 17,40 do 18 sati zahvatilo i Varaždinsku županiju, nanijevši manju štetu na električnim vodovima, a protugradna je obrana djelovala na području Petrijanca, Bednje i Novog Marofa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙