FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sv. Ivan Žabno: pijavica nosila krovove i uništila ljetinu

SVETI IVAN ŽABNO, 9. srpnja 2005. (Hina) - Prema procjenama lokalnihdužnosnika, višemilijunske štete ostavilo je za sobom nevrijeme kojeje u petak oko 18 sati pogodilo desetak sela u općini Sveti IvanŽabno.
SVETI IVAN ŽABNO, 9. srpnja 2005. (Hina) - Prema procjenama lokalnih dužnosnika, višemilijunske štete ostavilo je za sobom nevrijeme koje je u petak oko 18 sati pogodilo desetak sela u općini Sveti Ivan Žabno.

Pijavica je nosila krovove kuća, čupala stabla i kidala električne vodove, a jaka je tuča poharala usjeve, ponajviše kukuruza koji je stradao prvi put prije sedam dana. Desetak sela ovog područja razvijenoga stočarstva ostala su tako i bez stočne hrane, a gotovo su potpuno uništeni i vinogradi, voćnjaci i vrtovi.

Jaki pljusak tijekom današnjeg prijepodneva otežao je mještanima popravke i pokrivanje oštećenih krovišta, a radnicima križevačke Elektre radove na niskonaponskoj električnoj mreži. Mnoga su sela još bez struje.

Postradalo područje obišao je danas prijepodne koprivničko -križevački župan Josip Friščić, njegov zamjenik Darko Koren i načelnik Svetog Ivana Žabna Vladimir Oguman. Oni su izrazili zabrinutost zbog nedjeltvornosti protugradne zaštite, koja je već poslije nedavnog nevremena ostala bez raketa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙