FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Centar 112: nevrijeme u nekoliko županija

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom itučom zahvatilo je večeras područje više županija, a uslijed nevremenanastale su štete na objektima i poljoprivrednim površinama, izvijestioje večeras Državni centar 112.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i tučom zahvatilo je večeras područje više županija, a uslijed nevremena nastale su štete na objektima i poljoprivrednim površinama, izvijestio je večeras Državni centar 112.

U Županija bjelovarsko-bilogorska oko 18,30 sati područje općine Rovišće zahvatilo je olujno nevrijeme, praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom i ledom.

U samom mjestu Rovišće te u naseljima Podgorci i Kraljevac pričinjene su štete na usjevima i voćnjacima, krovovima građevina te elektroenergetskim postrojenjima i telefonskoj mreži. Na više mjesta vjetar je srušio drveće.

Od 18,30 sati zbog kvarova na dalekovodima, šire područje Rovišća je bez električne energije. Na teren su izašli vatrogasci radi sklanjanja srušenog drveća te djelatnici Elektre Bjelovar.

Zbog prekinutih telefonskih vodova nema fiksne telefonije na dijelu nevremenom pogođenog područja, što je prijavljeno nadležnom telekomunikacijskom centru.

U Županiji koprivničko-križevačka oko 18,00 sati nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i tučom zahvatilo je mjesto Veliki Raven u općini Križevci, područje općine Sv. Ivan Žabno i dalje prema Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Vjetar je potrgao dosta drveća i porušio električne stupove. Područje Sv. Ivan Žabno ostalo je bez električne struje, a srušena je i jedna kuća. Zbog srušenih stabala na državnu cestu Zagreb - Bjelovar, a koja prolazi kroz Sv. Ivan Žabno, promet se do 19,30 sati odvijao naizmjenično, uz regulaciju prometne policije, a u raščišćavanju su, uz djelatnike JVP Križevaca, sudjelovali i pripadnici DVD-a Sv. Ivan Žabno. Za sada nema informacija o nastaloj šteti uslijed tuče.

U Županiji zagrebačkoj oko 18,00 sati jako nevrijeme, praćeno vjetrom i tučom, zahvatilo je mjesto Gornji Tkalec i okolicu kod Vrbovca. Pričinjena je velika šteta na usjevima, vinogradima i voćnjacima. Uslijed vjetra porušeno je dosta drveća.

U Županiji karlovačkoj oko 17 sati olujno nevrijeme, praćeno tučom veličine oraha, zahvatilo je sjeveroistočni dio Karlovačke županije i to naselja Zamršje, Šišljavić i Skakavac. Došlo je do lomljenja drveća, a pričinjena je veća materijalna šteta na usjevima.

Javna vatrogasna postrojba grada Karlovca izašla je na intervenciju radi gašenja požara na stambenom objektu u Tušiloviću. Uzrok požara bio je udar groma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙