FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nevrijeme u pet hrvatskih županija

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Tijekom poslijepodneva i večeri jakoolujno i grmljavinsko nevrijeme, ponegdje praćeno tučom, zahvatilo jepet hrvatskih županija - Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku,Koprivničko-križevačku, Požeško-slavonsku i Sisačko-moslavačku,izvijestio je večeras Državni centar 112 Državne uprave za zaštitu ispašavanje.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Tijekom poslijepodneva i večeri jako olujno i grmljavinsko nevrijeme, ponegdje praćeno tučom, zahvatilo je pet hrvatskih županija - Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku, Koprivničko-križevačku, Požeško-slavonsku i Sisačko-moslavačku, izvijestio je večeras Državni centar 112 Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Jako olujno nevrijeme praćenom tučom veličine oraha koje je oko 17 sati zahvatilo općinu Veliki Grđevac u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji izazvalo velike štete na području te općine.

Velike su štete pretrpjeli usjevi, a stradali su i krovovi brojnih kuća. Puno stabala i stupova električne energije srušeno je na prometnice i okolno područje zbog čega je od 18,15 sati do 19,15 sati cesta DC-28 bila zatvorena za promet na dionici Veliki Grđevac-Pavlovac-Veliki Zdenci. U nekim dijelovima Velikoga Grđevca i susjednih naselja nema električne energije.

Šire područje Varaždinske županije u 17,45 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno tučom. Na području Ludbreških vinograda i Ludbrega padala je tuča veličine lješnjaka, a u Varaždinu i njegovoj okolici koje je nevrijeme zahvatilo oko 19 sati padala je i tuča veličine oraha.

Protugradna obrana je generatorima djelovala od 14 do 20 sati, a raketama od 17,15 do 19,26 sati kada je ispaljeno 130 protugradnih raketa. Zbog nevremena došlo je do više ispada visokonaponskih dalekovoda ,a u više navrata intervenirala je i javna vatrogasna postrojba na ispumpavanju vode iz stanova u Varaždinu.

Područje Koprivničko-križevačke županije zahvatilo je od 16,30 do 17 sati nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom, a mjestimično i tučom, kada su bez struje ostala naselja Gotalovo, Gola, Otočka i Novačka.

I područje grada Lipika U Požeško-slavonskoj županiji zahvatilo je od 18,30 sati do 18,45 sati grmljavinsko nevrijeme praćeno jakim vjetrom, ledom i kišom, a zbog kvara na dalekovodu bez struje su u 18,30 sati ostala naselja Donji Obrijež, Veliki Banovac i Gaj, a sva naselja, osim Gaja, dobila su ponovno struju u 22 sata.

Večeras u 20,20 sati nevrijeme praćeno olujnim vjetrom, kišom i uglavnom sitnim ledom zahvatilo je područje Sisačko-moslavačke županije. Zbog oluje došlo je do ispada električne energije na području Siska i drugih dijelova županije na visokonaponskoj i niskonaponskoj mreži.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙