FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraš u prvom polugodištu ostvario 27,8 milijuna kuna neto dobiti

ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Konditorska industrija Kraš d.d. uprvom je polugodištu ove godine ostvarila 27,8 milijuna kuna netodobiti, što je za 2,6 milijuna kuna ili 10,3 posto više nego u istomlanjskom razdoblju, priopćili su iz Kraša, a prenosi Zagrebačkaburza.
ZAGREB, 8. srpnja 2005. (Hina) - Konditorska industrija Kraš d.d. u prvom je polugodištu ove godine ostvarila 27,8 milijuna kuna neto dobiti, što je za 2,6 milijuna kuna ili 10,3 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, priopćili su iz Kraša, a prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi iznosili su 405 milijuna kuna, a prihodi od prodaje 394,5 milijuna kuna i povećani su za 8,6 posto.

Kraš je u prvih šest mjeseci ukupno prodao 14.560 tona proizvoda, što je porast od 1.000 tona ili 7,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Pritom je obujam prodaje na domaćem tržištu povećan 5 posto, a u izvozu za 12,7 posto.

Posebno dobri izvozni rezultati, kako se navodi, ostvareni su na tržištu Australije, Češke, Makedonije, BiH te na tržištu Srbije i Crne Gore.

Ostvareni rezultati poslovanja, istaknuli su u tvrtki, sukladni su planiranim ciljevima usmjerenim prema daljnjem jačanju Kraševe pozicije lidera na domaćem tržištu i tržištu regije.

(Hina) xpp/xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙