FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Molovo poslovanje s plinom prodano njemačkom E.ON-u

BUDIMPEŠTA, 28. lipnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarski ured za energetiku(MEH) odobrio je prodaju plinskog poslovanja naftne kompanije Molnjemačkoj energetskoj kompaniji E.ON, objavio je u utorak MEH.
BUDIMPEŠTA, 28. lipnja 2005. (Hina/MTI) - Mađarski ured za energetiku (MEH) odobrio je prodaju plinskog poslovanja naftne kompanije Mol njemačkoj energetskoj kompaniji E.ON, objavio je u utorak MEH.

Mol je prošlog studenog potpisao sporazum o prodaji udjela u tri svoja poslovanja s plinom njemačkoj podružnici E.ON-a za poslovanje plinom Ruhrgas za 775 milijuna eura. Pored toga, E.ON-u je dana dvogodišnja opcija za kupnju većinskog udjela u četvrtom Molovom poslovanju s plinom.

Sporazum se odnosi na prodaju 75 posto udjela minus jedna dionica Molove trgovačke kompanije Foldgazellato, te 75 posto minus jedna dionica udjela u tvrtki za skladištenje Mol Foldgaztarolo. U cijenu je uključen i dug od 350 milijuna eura tih dviju kompanija. Sporazum također uključuje petogodišnju opciju po kojoj MOL može prodati preostale udjele u tim dvjema kompanijama E.ON-u po poštenoj tržišnoj cijeni.

Sporazum isto tako uključuje 50-postotni udjel u tvrtki Panrusgaz koja za Mol uvozi plin iz Rusije čiji je drugi vlasnik ruski energetski gigant Gazprom.

Vrijednost Molovog poslovanja s plinom procijenjena je na 2,2 milijarde eura. Transakciju još moraju odobriti regulatori tržišne utakmice Europske Unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙