FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovačka ima bolju poslovnu klimu od Mađarske

BUDIMPEŠTA, 16. lipnja 2005. (Hina/MTI) - Uvjeti za pokretanje ivođenje poslovanja bolji su u Slovačkoj nego u Mađarskoj, pokazali surezultati ankete Svjetske banke objavljeni u mađarskom dnevnom listuVilaggazdasag.
BUDIMPEŠTA, 16. lipnja 2005. (Hina/MTI) - Uvjeti za pokretanje i vođenje poslovanja bolji su u Slovačkoj nego u Mađarskoj, pokazali su rezultati ankete Svjetske banke objavljeni u mađarskom dnevnom listu Vilaggazdasag.

Mađarska ima jednostavne propise za pokretanje poslovanja, no taj proces je sam po sebi skup i traje duže nego u ostalim zemljama središnje i istočne Europe, kaže se u anketi.

Slovačka, jedan od najvećih konkurenata Mađarskoj, u boljem je položaju. Ona je nedavno predstavila nove propise kako bi popravila poslovnu klimu, primjerice propise koji se tiču fleksibilnog radnog vremena, evidentiranja povrata poreza te lakšeg davanja otkaza.

Osim toga, Slovačka je povezala svoje baze podataka o nekretninama i zemljišnim knjigama te i ubrzala administraciju koja se odnosi na kompanije, pokazala je anketa.

Mađarska je s druge strane uložila napore u poticanje izvansudskih nagodbi kod kršenja ugovora. Međutim njezini propisi o radnom vremenu su nefleksibilni. Također se oštro kritiziraju troškovi poslovanja. Skupo je registriranje imovine, no striktni propisi o davanju podataka investitorima nude veću zaštitu ulagačima nego bilo gdje drugdje u regiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙