FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EYOF: zlato za Danijelu Grgić, odbojkašice u finalu

LIGNANO,7. srpnja 2005(Hina) - Hrvatska atletičarka Danijela Grgić (17)osvojila je zlatnu medalju na 400 metara na Olimpijskom festivalueuropske mladeži (EYOF) koji se održava u talijanskom Lignanu.
LIGNANO,7. srpnja 2005(Hina) - Hrvatska atletičarka Danijela Grgić (17) osvojila je zlatnu medalju na 400 metara na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) koji se održava u talijanskom Lignanu.

Nakon uvjerljivog nastupa u kvalifikacijama, Danijela je u finalnoj utrci bila još bolja. Pobijedila je s rezultatom 53.12 sekundi, što je novi nacionalni rekord u kategoriji mlađih juniora. Drugoplasirana Nijemica Lena Schmidt zaostala je sekundu i 47 stotinki.

"Zadovoljna sam utrkom, istrčala sam osobni rekord, što će mi podići samopouzdanje uoći predstojećeg SP-a," kazala je Danijela. Mladu atletičarku zagrebačke Mladosti uskoro očekuje odlazak na Svjetsko prvenstvo u Maroko i nastup u Italiji bio je odlična provjera uoči puta u Marakeš.

"Danijela je suvereno pobijedila. Željeli smo jednu jaku utrku uoči puta u Maroko i nastup na EYOF-u nam je odlično došao. Ona može još bolje trčati i nadam se kako ćemo do SP-a formu još popraviti," kazao je njezin trener Mladen Katalinić.

Odličje i to najmanje srebrno, osigurale su i odbojkašice. U polufinalnom ogledu odbojkaškog turnira Hrvatska je pobijedila Poljsku 3:0 (25:19, 25:23, 25:22). Meč je trajao 64 minute i pobjeda hrvatske ekipe niti jednog trenutka nije bila upitna. Kadetska reprezentacija, pod vodstvom trenera Damira Jurka, tako je nastavila kontinuitet odličnih rezultata. Na posljednjem EP-u cure su, usprkos velikim problemima s ozljedama, bile četvrte, a sada su na EYOF-u osigurale najmanje srebro. U drugom polufinalnom susretu sastaju se Italija i Nizozemska.

Nažalost, tenisači Tereza Mrdeža i Deni Žmak nisu uspjeli izboriti polufinale mješovitih parova i tako osigurati najmanje brončanu medalju. U četvrtfinalnom ogledu nakon skoro dva sata igre izgubili su od slovačkog para Klaudia Boczova - Andrej Martin 6:3, 1:6, 4:6.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙