FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EYOF: Odbojkašice bez poraza do polufinala

LIGNANO, 6. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatske odbojkašice nastavile sunizati pobjede na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), štose održava u talijanskom Lignanu.
LIGNANO, 6. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatske odbojkašice nastavile su nizati pobjede na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF), što se održava u talijanskom Lignanu.

U dvoboju trećeg kola B skupine hrvatska kadetska vrsta je za 57 minuta pobijedila Belgiju 3:0 (25:22, 25:18, 25:14) i tako natjecanje po skupinama okončala s tri pobjede.

Kako su odabranice trenera Damira Jurka i prije ovog susreta osigurale plasman u polufinale, bilo je vidljivo kako protiv Belgije igraju s pola snage, no na koncu su dvoboj protiv najslabije ekipe u skupini uspješno odradile.

"Cure je bilo teško motivirati za ovu utakmicu, no ipak su uspješno odradile posao. Upisale su još jednu uvjerljivu pobjedu i sada se možemo pripremiti za polufinale," kazao je Jurko. Hrvatska će u polufinalu najvjerojatnije igrati protiv Poljske, dok će se za drugo mjesto u finalu boriti Italija, te Nizozemska ili Francuska.

Na EYOF-u je nastupio i bicklist Igor Črnila u vožnji na kronometar. Mladi 15-godišnji Varaždinac je 7.4 kilometra prošao za 9:55.80 minuta i na koncu je osvojio 30. mjesto od 88 natjecatelja. Črnila je vozio prosječnom brzinom od 46.492 kilometra i za pobjednikom Rusom Kovalevom zaostao je 34 sekunde. Igora još očekuje i nastup u cestovnoj utrci (60 km).

Džudaš Luka Leško od Igara se oprostio porazom u drugom kolu kategorije do 73 kilograma. Leško je u prvom kolu porazio Zorana Prodanovića iz Srbije i Crne Gore, dok je u drugom kolu wazariem izgubio od Izraelca Omria Torontowa.

Natjecanje je završilo i za gimnastičarku Mariju Fišter koja se nije uspjela plasirati u finale višeboja niti po spravama. Juniorska prvakinja Hrvatske je noć uoči nastupa povraćala i nije se najbolje osjećala, što je ostavilo traga na njezinom nastupu i na kraju je jedva izdržala vježbe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙