FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EYOF: Hrvatski sportaši stigli u Lignano

LIGNANO, 2. srpnja 2005. (Hina) - Nakon nešto više od pet sati vožnjehrvatska reprezentacija je doputovala u Lignano Sabbiadoro, talijanskigradić u regiji Friula Venezia Giulia, u kojem će do 8. srpnja trajatiosmo izdanje ljetnog Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) nakojem će nastupiti 3000 sportaša iz 48 europskih zemalja.
LIGNANO, 2. srpnja 2005. (Hina) - Nakon nešto više od pet sati vožnje hrvatska reprezentacija je doputovala u Lignano Sabbiadoro, talijanski gradić u regiji Friula Venezia Giulia, u kojem će do 8. srpnja trajati osmo izdanje ljetnog Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) na kojem će nastupiti 3000 sportaša iz 48 europskih zemalja.

Hrvatska reprezentacija u kojoj se nalazi 56 sportaša, te 14 pratećih osoba, među kojima su treneri, medicinsko i tehničko osoblje odmah po dolasku smještena je u jedan od paviljona u samom središtu sportskog sela "Villaggio Tiristico Ge.Tur". Paviljon se nalazi u borovoj šumi, uz morsku obalu. U prizemlju objekta je restoran, a središnji trg udaljen je svega nekoliko minuta hoda. Uz hrvatsku vrstu u paviljonu se nalaze Bugari, Ukrajinci i Gruzijci.

Premda je otvaranje Igara u nedjelju, Talijani još uvijek nisu riješili niz problema, od transporta, do satnice treninga, te niza tehničhih detalja.

"Jedino što je funkcioniralo bez pogreške su akreditacije. Za sva ostala pitanja odgovor je jedan - to još nismo riješili," kazala nam je zamjenica šefa Misije, Višnja Peran. Šef hrvatske Misije na EYOF-u je Damir Šegota, koji će se hrvatskom izaslanstvu u Italiji pridružiti pri povratku s Mediteranskih igara u Almeriji, 4. srpnja.

Europski festival sporta utemeljili su Europski olimpijski odbori na inicijativu današnjeg predsjednika Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Jacquesa Rogga. Prve Igre održane su 1991. godine u Bruxellesu, a do sada je održano sedam ljetnih i sedam zimskih EYOFA. Na programu Igara u Lignanu je 11 sportova, a hrvatska će imati predstavnike u osam sportova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙