FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EYOF: Podignuta olimpijska zastava

LIGNANO, 3. srpnja 2005. (Hina) - Na središnjem trgu sportskog sela"Villaggio Turistico Ge.Tur" u Lignanu, u kojem se održava osmoizdanje Europskog olimpijskog festivala mladeži (EYOF), održana jekratka svečanost podizanja olimpijske zastave.
LIGNANO, 3. srpnja 2005. (Hina) - Na središnjem trgu sportskog sela "Villaggio Turistico Ge.Tur" u Lignanu, u kojem se održava osmo izdanje Europskog olimpijskog festivala mladeži (EYOF), održana je kratka svečanost podizanja olimpijske zastave.

Podizanje barjaka organizirano je po uzoru na olimpijske igre i po prvi puta je upriličeno na olimpijskim festivalima. Podizanju zastave prisustvovala je većina od 48 europskih reprezentacija koje sudjeluju na EYOF-u, među kojima i hrvatsko izaslanstvo te dvadesetak naših sportaša (odbojkašice, tenisači, judaši i bicikist), dok su ostali hrvatski sportaši propustili ovu svečanost zbog treninga.

Svečanom činu podizanja zastave prisustvovali su i glavni tajnik Europskih olimpijskih odbora (EOC) Irac Patrick Hickey, te član Izvršnog odbora EOC-a i predsjednik komisije za EYOF Belgijanac Guido De Bondt, te niz predstavnika Talijanskog olimpijskog odbora (CONI).

Večeras će se na Gradskom stadionu u Lignanu održati i svečano otvaranje Igara, dok će natjecanja početi u ponedjeljak. Od hrvatskih sportaša na borilišta prvi izlaze plivači, atletičari, odbojkašice, tenisači, te kajakaš Davor Kovač.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙