FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EYOF: Druga pobjeda odbojkašica

LIGNANO, 5. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatske odbojkašice ubilježile su idrugu pobjedu u B skupini na Olimpijskom festivalu europske mladeži(EYOF) u Lignanu.
LIGNANO, 5. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatske odbojkašice ubilježile su i drugu pobjedu u B skupini na Olimpijskom festivalu europske mladeži (EYOF) u Lignanu.

Nakon pobjede protiv Nizozemske (3:2) u drugom dvoboju hrvatska kadetska vrsta porazila je Francusku. Ovoga puta daleko uvjerljivije - za sat vremena bilo je 3:0 (25:16, 25:17, 25:15). Hrvatske igračice igrale su odlično i bez većih problema su porazile Francuskinje. Trener Damir Jurko pružio je priliku svim igračicama (12) koje su doputovale u Italiju.

U sutrašnjem posljednjem dvoboju u skupini Hrvatska igra protiv Belgije, a sa dvije pobjede na startu turnira već je osigurala plasman u polufinale.

Nažalost, hrvatski tenisači završili su nastup na EYOF-u u pojedinačnoj konkurenciji porazima u drugom kolu. Deni Zmak, koji je bio postavljen za prvog nositelja izgubio je Francuza Jeremya Touila 6:2, 4:6, 4:6. Njihov meč je trajao nekoliko sati, a čak tri puta je prekidan zbog kiše. Mladi 16-godišnji Puležan lagano je dobio prvi set, no brojni prekidi izbacili su ga iz ritma i Francuz je preokrenuo meč. Ispala je i 15-godišnja Tereza Mrdeža, koja je izgubila od Belgijanke Aude Vermoezen 3:6, 1:6.

Zmak i Mrdeža imat će priliku za popravak u konkurenciji mješovitih parova, a susreti prvog kola startaju u srijedu.

S natjecanjima su započeli i džudaši. Prvi je na borilište izašao Dario Franjić u kategoriji do 66 kilograma. Franjić je u prvom kolu bio slobodan, dok je u drugom kolu izgubio ipponom od Belgijanca Barta Ongena. Nažalost, u toj borbi je ozlijedio rame, zbog čega je morao odustati od nastupa u repesažu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙