FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EYOF: Zlato za Kišanića, srebro za Eregu

LIGNANO, 6. srpnja 2005. (Hina) - Trećeg dana Olimpijskog festivalaeuropske mladeži (EYOF), multisportskih Igara na kojima sudjeluje višeod 2.500 sportaša iz 48 europskih zemalja, hrvatski atletičariosvojili su dvije medalje - Nikola Kišanić zlatnu medalju u bacanjukugle, dok je Arna Erega bila druga na 100 metara s preponama.
LIGNANO, 6. srpnja 2005. (Hina) - Trećeg dana Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF), multisportskih Igara na kojima sudjeluje više od 2.500 sportaša iz 48 europskih zemalja, hrvatski atletičari osvojili su dvije medalje - Nikola Kišanić zlatnu medalju u bacanju kugle, dok je Arna Erega bila druga na 100 metara s preponama.

Kišanić je na svom prvom značajnijem međunarodnom natjecanju osvojio zlatno odličje bacivši kuglu na 19.55 metara. Mladi, 17-godišnji član zagrebačkog Dinamo-Zrinjevca osigurao je prvo mjesto i s rezultatom 19.22, no u posljednjem hicu je povećao prednost. Drugoplasirani Bjelorus, Bakhar bacio je metar manje.

"Jako sam sretan, ovo je moje prvo važnije odličje. Nadam se kako ću na skorašnjem svjetskom juniorskom prvenstvu baciti još dalje," kazao je Kišanić, kojeg ove godine očekuje i SP-u Maroku.

Korak do zlata bila je i Arna Erega. Sedamnaestogodišnja Riječanka, koja je na otvaranju EYOF-a nosila hrvatsku zastavu, pobjedu je ispustila u posljednjim metrima. Premda je vodila cijelu utrku u samoj završnici se malo opustila, što je iskoristila Švicarka Clelia Reuse pobijedivši s dvije stotinke sekunde boljim rezultatom. Švicarka je trčala 13.74, a Arna 13.76.

Sjajan rezultat ostvarila je i Branka Marinković koja je u troskoku postavila novi nacionalni juniorski rekord (12.71) i kao drugoplasirana ušla u finale. Mateja Gregurić je u finalu kugle bila šesta. Tihomir Henc je u B finalu na 400 prepone bio peti (57.02), u istoj disciplini kod djevojaka Julijana Jurman je bila 6. u B finalu (1:04.91), Dejan Cepanec je na 200 metara s rezultatom 23.39 zauzeo 15. mjesto, dok je na u istoj disciplini Lucija Fain ušla u polufinale s rezultatom 25.71.

Tenisači Tereza Mrdeža i Deni Žmak su u konkurenciji parova preskočili drugo kolo pobijedivši Francuze Julie Herve i Jeremya Touila 6:2, 6:3 i tako došli korak do medalje. Protivnici u četvrtfinalu bit će im Slovaci Andrej Martin i Klaudia Boczova.

Nakon što je u drugom kolu izgubila od Moldavke Bolohan, džudašica Marija Čosić se repesažom u kategoriji do 70 kilograma probila do borbe za broncu, no izgubila je treće mjesto od Francuskinje Mendy ipponom. Petnaestogodišnja Zagrepčanka je u repesažu bila bolja od Portugalke Encarnacao i Bjeloruskinju Radzevič, no protiv Francuskinje nije išlo.

Kajakaš Davor Kovač je nakon utrke na 1000 metara i na dvostruko kraćoj dionici izborio polufinale, no nije uspio izboriti završnu utrku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙