FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 12,30 sati.
ZAGREB, 7. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Saborsko istražno povjerenstvo za Zlatka Tomčića i Radimira Čačića pozvat će kao svjedoke Čačića, bivšeg ministra graditeljstva, i njegovu bivšu pomoćnicu Alenku Košiša Čičin-Šain, kako bi se očitovali o razlozima nepostojanja cjelovite dokumentacije za dio ugovora koje su s državom potpisivale tvrtke iz tzv. Coning grupe. Naime, povjerenstvo je danas zaprimilo izvješće financijskog vještaka Zrinka Ručevića po kojemu za dio ugovora (oni sklapani od 2000. do 2002.) nije pronađena cjelovita dokumentacija, na temelju koje bi se moglo prosuditi je li Čačić iskoristio ministarski položaj kako bi tvrtkama Coning grupe, u kojima navodno ima vlasničke udjele, osigurao unosne poslove s državom.

ZAGREB - Hrvatski sabor idući će radni tjedan umjesto u srijedu početi u utorak, a radit će se nešto duže nego sada kako bi se u redovnom ustavnom roku, do 15. srpnja, odradili planirani zakoni i izbjeglo izvanredno zasjedanje, najavio je danas predsjednik Sabora Vladimir Šeks. Vlada će, vjerojatno, poslati još neke zakone i reforme, rekao je Šeks zastupnicima koji su pristali da se dnevni red 15. sjednice danas dopuni prijedlogom rebalansa državnog proračuna za 2005. Uz poruku da bi konkurencija u pomorskom prometu trebala podići kvalitetu usluga i bolje povezati otoke, Sabor je zaključio sinoć započetu raspravu o Prijedlogu zakona o prijevozu u linijskom i povremenom obalnom pomorskom prometu.

ZAGREB - Zagrebačka policija raspisala je tjeralicu za Leonom Sulićem (60), nepravomoćno osuđenim na sedam godina zatvora zbog 15,5 milijuna kuna "teških" malverzacija u "Croatia busu", kojega se već tjedan dana ne može pronaći na poznatim adresama. Policija je tjeralicu raspisala po nalogu suca zagrebačkog Županijskog suda Vladimira Pavlekovića koji je prošlog tjedna Sulića nepravomoćno osudio na sedam godina zatvora. Sulić se nije pojavio na objavi presude, a budući je za kazne dulje od pet godina predviđeno da se osuđenik odmah privede, sudac je izdao nalog za uhićenjem i njegovim privođenjem u zatvor.

ZAGREB - Belgijska kriminalistička drama "L'Enfant", u režiji braće Jean-Pierrea i Luca Dardennea, nagrađena najvećom nagradom filmskog festivala u Cannesu - Zlatnom palmom, bit će prikazana na ovogodišnjem 52. Festivalu igranog filma u Puli, izvijestio je danas Ured za odnose s javnošću pulskog Festivala. Riječ je o filmskoj priči o životu dvoje zaljubljenih adolescenata: Bruni i Sonji, koji žive od socijalne pomoći koju prima Sonja i krađa koje obavljaju Bruno i dečki iz njegove bande. Zaplet počinje kada Sonja rodi sinčića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙