FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Ivica Račan, otvarajući danas stranačku izvještajno-tematsku konvenciju o lokalnoj samoupravi, ponovno je čestitao hrvatskoj Vladi na otvaranju autoceste Zagreb - Split. Račan je pred više od 400 stranačkih izaslanika na Zagrebačkom velesajmu podsjetio da je bivša Vlada, kojoj je bio na čelu, 2001. pokrenula izgradnju autoceste, te da je taj projekt, četiri dana prije zadanog roka, završila sadašnja Vlada Ive Sanadera, na čemu joj, kaže, treba čestitati. Dodao je kako će tu čestitku uputiti i osobno, kada će biti nazočan poslijepodnevnom svečanom otvaranju autoceste u Skradinu, gdje će, kaže, "ponosno govoriti u ime bivše Vlade". No, Račan je izrekao i kritičke primjedbe o Sanaderovoj Vladi, ustvrdivši da nije pokrenula ni jedan sličan strateški projekt, te da nema razvojno-gospdodarsku i viziju vođenja državne politike.

ZAGREB - Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je danas kako je u Parku prirode Medvednica pronađen odbačen opasan otpadu - dvije bačve s motornim uljem. Dvije metalne bačve od po 50 litara, ispunjene - po izgledu, mirisu i boji - rabljenim motornim uljem, pronašla je jučer u šumi Parka prirode Medvednica, u Susedgradu, jedna žena i to prijavila policiji. Pored bačvi pronađeno je i oko 150 rabljenih uljnih i motornih filtera. Otpad će sutra ukloniti stručne službe.

ZAGREB - Dvadesetak dizajnera, koji su u lipnju 1983. osnovali Društvo dizajnera Hrvatske, susreli su se, uoči obljetnice osnutka Društva, podsjetivši na događaje od prije 20-tak godina koji su obilježili i odredili današnja dizajnerska opredjeljenja u Hrvatskoj. Na neformalnom susretu hrvatski dizajneri podsjetili su kako je osnutak Društva dizajnera Hrvatske, a današnjeg Hrvatskog dizajnerskog društva, bio mukotrpan i dugotrajan proces koji se odvijao od 1982. do 1985. - od prvih prijedloga Sekcije za industrijski dizajn, da se u naslovu ULUPUH-a, iza "primijenjenih umjetnika", doda i "dizajnera", preko "zakonskih nadmudrivanja", da bi se konačno Društvo konstituiralo u svibnju 1985.

PRIBISLAVEC - Dvanaesti susreti hrvatskih folklornih ansambala otvoreni su u subotu navečer na Stadionu Petra Peršića u Pribislavcu kraj Čakovca. Na dvodnevnoj smotri u subotu i nedjelju, predstavljaju se folklorni ansambli 11 kulturno-umjetničkih društava s oko 400 sudionika. Susrete je otvorio zamjenik međimurskog župana Mladen Križaić, koji je istaknuo da će Međimurska županija i dalje skrbiti o razvoju kulturno-umjetničkih društava Međimurja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙