FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 9,30 sati.
ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

TEHERAN - Umjereni klerik Akbar Hashemi Rafsanjani i dalje vodi na predsjedničkim izborima u Iranu, a slijedi ga, prema najnovijim podacima gradonačelnik Teherana Mahmud Ahmadinejad, izraziti konzervativac, dok je bivši predsjednik parlamenta Mehdi Karrubi pao na treće mjesto, objavilo je iransko ministarstvo unutarnjih poslova. Rafsanjani je osvojio 20,37 posto glasova, Ahmadinejad 19,36, a Karroubi 17,32 posto glasova. Konzervativni Momahed Baqer Qalibaf osvojio je 14,29 posto glasova, reformist Mostafa Moin 14,17, konzervativni Ali Larijani 5,48, a Mohsen Mehralizadeh, također reformist, 4,50 posto glasova. Ovo su rezultati dobiveni nakon prebrojavanja 24.09 milijuna glasova, od ukupno 32 milijuna. Vijeće čuvara ustava objavilo je da ni jedan kandidat nije dobio više od 50 posto glasova te da će se drugi krug održati u petak, 24. lipnja.

BIŠKEK - Četrdeset i jednoj osobi bila je potrebna medicinska njega poslije sukoba između policije i demonstranata u Biškeku nakon kojih je noć ipak bila dosta mirna, javlja u subotu agencija France Presse pozivajući se na službene kirgistanske izvore. Među ozlijeđenima 27 ih je primilo potrebnu njegu na mjestu događaja dok ih je 14 hospitalizirano, izjavio je jedan dužnosnik ministarstva zdravstva dodavši da je jedan policajac u teškom stanju. Kako pak javljaju lokalni mediji, predsjednik povjerenstva za prava čovjeka Kirgistana Tursunbek Akunov također je hospitaliziran nakon što je pogođen u glavu kamenom.

LJUBLJANA - Slovenska policija u petak je pokrenula istragu navoda da je ministar obrane Karel Erjavec prilikom povratka u zemlju s inozemne turneje izbjegao graničnu kontrolu na ljubljanskom aerodromu Brnik, dok on tvrdi da mu je takav postupak sugeriralo njegovo osiguranje. "Ured za zaštitu i osiguranje tu je proceduru obavio na uobičajen način", rekao je Erjavec u petak na konferenciji za novinare, izražavajući čuđenje zbog najave policije da će ispitati slučaj o kojemu su ovih dana izvještavali domaći mediji. Oni kritiziraju Erjavca da je na jednotjednu turneju po nekim europskim zemljama poveo i suprugu, te koristio posebni unajmljeni zrakoplov, a ne redovne linije.

TEL AVIV - Američka državna tajnica Condoleezza Rice stigla je u subotu u Tel Aviv, početnu točku svoje turneje po Bliskom istoku, gdje će pokušati ubrzati napore za postizanje mira između Izraela i Palestinaca i za demokratizacijom arapskog svijeta. Američka državna tajnica će u subotu u Ramalahu razgovarati s predsjednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom i palestinskim premijerom Ahmedom Koreijem. Tijekom večeri će razgovarati s izraelskim ministrom obrane Shaulom Mofazom u Jeruzalemu. U nedjelju će se sastati s izraelskim premijerom Arielom Sharonom i ministrom vanjskih poslova Sylvanom Shalomom, a onda će otputovati za Jordan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙