FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 18. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

VINKOVCI - Vukovarsko-srijemska policija podnijet će kaznene prijave protiv dvije, a prekršajne prijave protiv pet osoba od ukupno desetak osoba, privedenih jučer na obavjesni razgovor zbog sumnje da su bili pripadnici srpske specijalne postrojbe "Škorpioni", potvrdio je glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Miroslav Janić. Prema njegovim riječima, kaznene prijave policija će podnijeti zbog nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, a prekršajne prijave zbog nedopuštenog posjedovanja streljiva i pojedinih komada oružja. Nakon završetka obavjesnih razgovora s osobama u čijim je kućama pronađeno oružje, streljivo i vojne odore, te su osobe puštene svojim kućama, rekao je Janić.

PAKRAC/LIPIK - Kvar na vodoopskrbnom sustavu gradova Pakraca i Lipika prouzročio je povećan stupanj mutnoće i broj bakterija u vodi, pokazala je jučerašnja analiza vode u tome vodoopskrbnom sustavu, izvijestio je jutros Državni centar 112. Prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode, utvrđeno je da voda u vodoposkrbnom sustavu gradova Pakraca i Lipika nije za piće. Ako bi se voda upotrebljavala, prije upotrebe obavezno ju je prokuhati, navode u Državnom centru 112.

ZAGREB - Gotovo petina, od 101 ekološkog incidenta, lani se dogodila u Sisačko-moslavačkoj županiji i u mjesecu rujnu, a u polovici tih incidenata onečišćeno je tlo, pokazuje Izvješće o provedbi plana intervencija u zaštiti okoliša za 2004. Sisačko-moslavačku, s njenih 18 "iznenadnih onečišćenja okoliša", slijede Zagrebačka županija (14) i Grad Zagreb (12) te Karlovačka i Splitsko-dalmatinska županija u kojima je lani bilo po deset ekoloških incidenata. Prevrtanje cisterne i istjecanje bitumena, istjecanje lož ulja, izlijevanje nafte iz cjevovoda, zapaljenje spremnika mineralnog ulja, ispuštanje 'kiselog plina' u atmosferu, neka su od onečišćenja koja su se dogodila u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2004.

ZAGREB - Na svim cestama prema moru promet je gust, a na naplatnoj postaji Bosiljevo prema Splitu, na autocesti A1 Zagreb-Split, kolona vozila koja čeka naplatu duga je oko 3 kilometra, no južnije nema zastoja, navodi se u izvješću Hrvatskog auto-kluba. Prema Rijeci promet je također gust, ali se za sada ne čeka naplatu cestarine. Pojačan je ulaz osobnih vozila u Hrvatsku na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom. Teretni je promet pojačan na izlazu iz Hrvatske na prijelazu Bajakovo te ulaz u Hrvatsku na prijelazu Macelj. Na trajektnim pristaništima prema kvarnerskim i sjevernodalmatinskim otocima duže se čeka na ukrcaj. Trajekti plove redovito.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙