FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti is svijeta do 9,30sati.
ZAGREB, 6. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti is svijeta do 9,30 sati.

SARAJEVO - Stručne skupine Hrvatske i Bosne i Hercegovine postigle su načelni dogovor o trasi buduće autoceste na dijelu koridora V c koji prolazi kroz BiH, izjavio je Izet Bajrambašić, koordinator Vijeća ministara BiH za ovaj projekt. Kako ga u srijedu citira sarajevsko "Oslobođenje", Bajrambašić je objasnio kako je postignuta suglasnost o tome da autocesta treba pratiti istočnu obalu Neretve do Počitelja nakon čega bi prešla na zapadnu obalu, a potom bi se južno od Međugorja spustila prema Hrvatskoj kod graničnog prijelaza Grabovina-Seline i dalje prema Pločama. "Ovaj prijedlog trase autoceste ne narušava povijesne i prirodne resurse u dolini i delti Neretve, a ujedno osigurava jednostavno povezivanje svih gradova i mjesta u Hercegovini s koridorom V c", kazao je Bajrambašić izrazivši očekivanje kako će hrvatska strana ovog tjedna i službeno prihvatiti ovaj dogovor.

GLENEAGLES - Protivnici G8 sukobili su se u srijedu s policijom uoči susreta na vrhu osam razvijenih zemalja koje će se sastati Gleneaglesu kod Edinburgha koje se pretvorilo u policijsku utvrdu. "Sukob je izbio kada su prosvjednici počeli napuštati svoj tabor u Sterlingu. Bacali su predmete na policiju. Dvije su osobe uhićene, ali nema dojava o ozlijeđenima", rekao je službeni predstavnik policije za Reuters. Policija je zatvorila nekoliko cesta južno od Gleneaglesa, kao i dio glavne ceste koja ide u smjeru sjever-jug. Više tisuća pacifista, antiglobalista i antikapitalista želi omesti summit G8, optužujući skupinu najbogatijih zemalja u svijetu da ne čini ništa za siromašne.

DHARAMSALA - Tibetanci u egzilu u Dharamsali, na sjeveru Indije, proslavili su u srijedu, na jakom pljusku, 70. rođendan svog duhovnog vođe dalaj-lame. Više stotina bonca, izbjeglica i djece molili su ispred palače, gdje je dalaj-lama bio okružen budističkim velikodostojnicima u postaji na Himalaji, 500 kilometara sjeverno od New Delhija, gdje je sjedište tibetske vlade u progonstvu. Otvarajući trodnevno slavlje, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1989. predstavio je knjigu indijskog autora posvećenu junaku indijske neovisnosti, mahatmi Gandhiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙