FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

MAKARSKA/BAŠKA VODA - Potraga za nestalim 18-godišnjim češkim turistom, koji se jučer prije podne ispred Baškog Polja otisnuo na more na zračnom jastuku, do podne nije dala nikakav rezultat. Prema informaciji makarskog lučkog kapetana Josipa Kalajžića u potrazi za nestalim mladićem koji je bio gost u Hotelskom naselju Baško Polje su tri plovila lučke kapetanije, policijski gliser i helikopter. U potrazi koja je nastavljena jutros u 5 sati pretražuje se Hvarski kanal. Vidljivost je vrlo dobra i more je mirno pa je lako zamijetiti sve što pliva na moru na udaljenosti i do 1000 metara, kazao je Kalajžić, ali na žalost potraga još ne daje rezultat. Zračni jastuk koji je jučer pronađen u Hvarskom kanalu ispod vrha Velika Glava nije jastuk s kojim se mladić otisnuo na more, potvrdila je u Baškom Polju njegova majka.

ZAGREB - U povodu 10. obljetnice srebreničke tragedije bošnjačke udruge u Hrvatskoj organiziraju od 4. do 11. srpnja manifestaciju pod nazivom "Sjećanje na Srebrenicu 1995. - 2005." koja će se održati pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog predsjednika Stjepana Mesića, rečeno je danas na konferenciji za novinare. "Do sada je 8106 poimence poznatih žrtava srebreničke tragedije i opomena da se nešto takvo više nikada ne smije ponoviti", kazala je autorica programa "Sjećanje na Srebrenicu" Sena Kulenović. U okviru programa u utorak, 5. srpnja u prostorijama bošnjačke nacionalne zajednice bit će otvorena izložba fotografija "Srebrenica 1995.", u četvrtak, 7. srpnja bit će održan okrugli stol "Srebrenica 1995.-2005." u Novinarskom domu i promocija knjige "Roman o Srebrenici" u Islamskom centru. U petak, 8. srpnja bit će održana komemoracijska akademija u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski", a 11. srpnja predviđen je i odlazak izlaslanstva u Srebrenicu.

ZAGREB - Organizatorice ovogodišnjeg Zagreb Pride-a, pripadnice feminističke grupe Epikriza, koju podržavaju Centar za mirovne studije i lezbijska grupa Kontra pozvali su danas građane na ovogodišnju 4. "Povorku ponosa LGBTTIQ" (lezbijske, gej, biseksualne, transrodne, transseksualne, interseksualne i queer) populacije u Zagrebu koja će se održati 10. srpnja na Zrinjevcu. Ove godine manifestacija će se sastojati samo od povorke središtem Zagreba, dok programa neće biti, a očekuje se oko 200 osoba, rečeno je na konferenciji za novinare. Na toj paradi organizatori namjeravaju predstaviti javnosti svoj prijedlog Zakona o registriranom partnerstvu koji bi u saborsku proceduru trebao ući u srpnju a vrijedio bi i za heteroseksulane i homoseksualne osobe, najavila je Sandra Brumen iz Epikrize.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙