FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 12,30 sati.
ZAGREB, 25. lipnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić izjavio je danas u svojoj propovijedi na misi povodom Dana državnosti da želi da se što prije utvrdi istina i donese presuda u "slučaju Brezovica" te da crkva "osuđuje zlo o kojem se govori, ako je ono počinjeno". "Već unaprijed srcem punih boli, osuđujemo zlo o kojem se govori, ako je ono počinjeno. Dom u Brezovici kao i slične ustanove trebaju djelovati u skladu sa zakonom i pod nadzorom nadležnih državnih institucija, a po načelu supsidijarnosti oni koji su neposredno odgovorni trebaju uvijek biti spremni za brzo uključivanje odgovornih civilnih službi u slučaju da se zlo pojavi kako bi ga se na pravi način spriječilo i iskorijenilo", istaknuo je kardinal Bozanić na misi u crkvi svetog Marka na zagrebačkom Gornjem gradu.

ZAGREB - U povodu Dana državnosti danas su predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader položili vijence i zapalili svijeće kod Križa na groblju branitelja na zagrebačkom groblju Mirogoju. U izaslanstvu Hrvatskog sabora bili su i potpredsjednici Darko Milinović i Mato Arlović, a u izaslanstvu Vlade potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor te ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović-Dropulić. Kod Križa na groblju branitelja vijence su položili i zapalili svijeće i izaslanstva Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti sa udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, izaslanstva MORH-a, Oružanih snaga, MUP-a i Grada Zagreba.

ZAGREB - Zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić predvodio je danas na Dan državnosti misu za domovinu u crkvi sv. Marka, na zagrebačkom Gornjem gradu. Misi su bili nazočni visoki državni dužnosnici - predsjednik države Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks i predsjednik Vlade Ivo Sanader, zatim članovi Vlade, saborski zastupnici, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i drugi. Kardinal Bozanić u propovijedi je kazao da danas molimo i zahvaljujemo Bogu za domovinu, sve njezine stanovnike, a posebno za one koji su na vlasti, te na osobit način imaju odgovornost za državu.

VUKOVAR - U povodu Dana državnosti u Vukovaru se danas s više događaja obilježava završetak vojne izobrazbe polaznika vojnih škola i učilišta Oružanih snaga RH, a na poslijepodnevnoj svečanosti promovirat će se 446 polaznika svih vojnih škola i učilišta, među kojima i šest kadeta-pilota te 13 polaznika sedmog naraštaja Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Koncelebrirano misno slavlje u vukovarskoj župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvodio je vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac. U propovijedi tijekom svete mise, kojoj su osim brojnih vjernika, bili nazočni i polaznici vojnih škola i učilišta, Jezerinac je podsjetio kako se Hrvatska morala iskupiti vlastitim žrtvama u Domovinskom ratu da bi postigla slobodu.

ZAGREB - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor rekla je danas kako se može očekivati da će se Dan državnosti ubuduće obilježavati na "Oltaru domovine" na Medvedgradu, kao što je to činio prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. "Naravno da ćemo se vratiti, mi u Vladi na tome inzistiramo", odgovorila je Jadranka Kosor na upit novinara o namjeri vraćanja prvotnoj namjeni "Oltara domovine". "Ali, tu je prije svega uloga i poziv Grada Zagreba, a koliko čujem Grad je zainteresiran", rekla je potpredsjednica Vlade na grobu Franje Tuđmana na Mirogoju.

ZAGREB - Sjever i jug Hrvatske odnosno dva najveća hrvatska grada koja ih simboliziraju, Zagreb i Split, od nedjelje, 26. lipnja, bit će povezani brzom i modernom prometnicom, autocestom dugom 380 kilometara. Autocesta Zagreb - Split bit će otvorena na velikoj nacionalnoj svečanosti, a otvaranju tog najvećeg prometnog projekta u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe nazočit će visoki državni dužnosnici, uglednici iz javnog i kulturnog života te brojni strani gosti.

ZADAR - Mladić koji se jučer poslije podne objesio u šumici u blizini šibenskog mosta petnaestogodišnji je dječak s područja Šibenika, izvijestila je jutros Šibensko-kninska policijska uprava. Dječaka je na Odjelu patologije šibenske Opće bolnice identificirao njegov otac. Na zahtjev roditelja policija nije otkrila identitet dječaka. Dojavu o tom događaju policija je primila jučer oko 17 sati. Očevidom nisu utvrđeni nikakvi vidljivi tragovi nasilja, a utvrđeno je da je mladić počinio samoubojstvo vješanjem.

ZAGREB - Promet prema moru vrlo je gust. S graničnih prijelaza pristiže velik broj vozila, pa se dijelom autoceste od Zagreba prema moru povremeno vozi usporeno u kolonama. Na ulazu Lučko djelatnici Hrvatskih cesta usmjeravaju vozila na nove ulaze, molimo poštujte njihove upute. Na autocesti A1 Zagreb-Split na Bosiljevu kolona vozila duga je oko 9 km. Kolona se stvorila i kod sjevernog ulaza u tunel Mala Kapela, i duga je oko 3 km. Na Ličkoj magistrali vozi se bez zastoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙