FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Euro blizu najniže razine u zadnjih 14 mjeseci prema dolaru

LONDON, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Euro se stabilizirao u utorakblizu najniže razine u zadnjih 14 mjeseci prema dolaru nakon što susnažni podatci o maloprodaji u eurozoni smanjili izglede za smanjenjekamatnih stopa u eurozoni.
LONDON, 5. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Euro se stabilizirao u utorak blizu najniže razine u zadnjih 14 mjeseci prema dolaru nakon što su snažni podatci o maloprodaji u eurozoni smanjili izglede za smanjenje kamatnih stopa u eurozoni.

Euro se blago oporavio na 1,1920 dolara, nakon što je tijekom jutra otklizao na 1,1869 dolara, budući da su novi snažni podatci pokazali najveće povećanje prometa u maloprodaji u godinu dana u eurozoni. Time se izgledi za smanjenje kamatnih stopa u eurozoni umanjuju.

"Podaci pokazuju oporavak, što je olakšanje i pokazuje da stvari ne idu na gore", kazala je Audrey Childe-Freeman, ekonomistica pri CIBC Marketsu, nakon što su podatci pokazali rast prometa u maloprodaji za 1,1 posto u svibnju, premašivši očekivanja.

Dodala je da će deprecijacija eura prema dolaru od 11 posto u protekla četiri mjeseca pomoći ojačati sigurnost posla u eurozoni kroz poboljšane izglede za lokalno poduzetništvo u drugoj polovini godine. "To naznačuje da potrošače u eurozoni još ne treba otpisati".

Očekuje se da Europska središnja banka neće na ovotjednom sastanku mijenjati kamatne stope, trenutno na najnižim razinama u povijesti ECB-a od dva posto. Snažniji od očekivanja podaci o prometu u britanskoj maloprodaji također smanjuju šanse za snižavanje kamatnih stopa na ovotjednom sastanku Bank of England.

Britanska funta zadržala se blizu najnižih razina u zadnjih 14 mjeseci prema dolaru. Blago je oslabila i stoji trenutno 1,7596 dolara. Dolar je ojačao i prema jenu i švicarskom franku, tako da trenutno iznosi 111,75 jena i 1,3 franka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙