FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Neznatne oscilacije tečaja dolara

LONDON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara umjereno sekretao u petak na svjetskim deviznim tržištima prema najvažnijimsvjetskim valutama uoči novih američkih gospodarskih pokazatelja tenakon što je čelnik američke središnje banke Fed Alan Greenspanodbacio zabrinutosti oko američkog gospodarstva.
LONDON, 10. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Tečaj dolara umjereno se kretao u petak na svjetskim deviznim tržištima prema najvažnijim svjetskim valutama uoči novih američkih gospodarskih pokazatelja te nakon što je čelnik američke središnje banke Fed Alan Greenspan odbacio zabrinutosti oko američkog gospodarstva.

Do podneva se nije značajnije mijenjao prema euru, kojim se trguje po 1,221 dolar. Britanska funta stoji 1,8238 dolara, svega 0,04 posto manje nego dan ranije. Švicarski franak poskupio je 0,1 posto,na 1,2543 franaka za dolar. Dolar stoji i 107,4 jena.

Financijska tržišta ocijenila su Greenspanove izjave u četvrtak pred odborom za gospodarstvo američkog Kongresa kao najavu nastavka daljnjeg postupnog zaoštravanja monetarne politike. Kazao je da je američko gospodarstvo zasad na solidnim temeljima, no da zakuhavanje na tržištu nekretnina i zanemariva stopa štednje domaćinstava najavljuju moguće poteškoće

Sada ulagači očekuju najnoviji podatak o vanjskotrgovinskom deficitu SAD-a. Predviđa se da će jaz između američkog uvoza i izvoza u travnju iznositi 58 milijardi američkih dolara, nakon 55 milijardi zabilježenih u ožujku.

Tržišta će također pozorno pratiti izjave sa sastanka ministara financija skupine G8 ovoga vikenda u Londonu.

"Trenutno prevladava raspoloženje iščekivanja novih vijesti važnih za dolar na deviznim tržištima. Većina ulagača čeka na podatke o vanjskotrgovinskoj razmjeni i sa sastanka G8, no ništa se velikoga ne očekuje", ocijenio je raspoloženje na tržištu Peter Fontaine, valutni strateg pri KBC u Bruxellesu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙