FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zakon o državnoj službi upućen u drugo čitanje bez konzultacija sa sindikatom

ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika inamještenika prosvjedovao je danas jer je Vlada uputila konačniprijedlog Zakona o državnoj službi na drugo čitanje u Hrvatski saborbez konzultacija sa sindikatom.
ZAGREB, 10. lipnja 2005. (Hina) - Sindikat državnih službenika i namještenika prosvjedovao je danas jer je Vlada uputila konačni prijedlog Zakona o državnoj službi na drugo čitanje u Hrvatski sabor bez konzultacija sa sindikatom.

Sindikat u priopćenju "najoštrije prosvjeduje" jer Vlada ignorira pravo sindikata državnih službi, u koje je učlanjeno više od 70 posto od 65.000 državnih službenika i namještenika, da razmotre i daju primjedbe i prijedloge na zakon kojim im se uređuje službenička sudbina.

Time je Vlada premijera Ive Sanadera u svojoj drugoj godini mandata počela pokazivati "prve simptome nervoze i autizma" pri donošenju zakona kojima se promiču posebni državni interesi, izbjegavajući njihovo propitivanje u redovnoj poslovničkoj proceduri, kaže se u priopćenju.

Vlada je sindikatu uskratila pravo i mogućnost da izravno sudjeluje u oblikovanju konačnog prijedloga zakona, jer se nakon zaprimanja zakona u Hrvatskom saboru na njegov sadržaj može utjecati jedino amandmanima, i to putem lobiranja kod pojedinih saborskih zastupnika ili stranačkih klubova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙