FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati državnih službi optužuju Vladu da "kupuje vrijeme"

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Sindikati državnih službi optužili suu današnjem priopćenju Vladu da zlorabi socijalni dijalog radi"kupovanja vremena" i odlaže izjednačavanje položaja zaposlenih udržavnim službama s položajem djelatnika javnih službi.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Sindikati državnih službi optužili su u današnjem priopćenju Vladu da zlorabi socijalni dijalog radi "kupovanja vremena" i odlaže izjednačavanje položaja zaposlenih u državnim službama s položajem djelatnika javnih službi.

Na jučerašnjem sastanku Vlada je ponovno, usprkos utvrđenom dnevnom redu na kojem su bili revizija koeficijenata, dodataka na uvjete rada i nagrađivanja za natprosječne rezultate u državnim službama, od sindikata zatražila time-out do utvrđivanja financijskih parametara i mogućnosti za eventualnu korekciju u državnom proračunu za 2006. godinu, ističe se u priopćenju.

Osim toga, Vlada je dala do znanja kako u 2005. nema mjesta za bilo kakvo povećanje plaća državnih službenika i namještenika, napominju sindikalci.

Ministar financija Ivan Šuker, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor i državni tajnik Antun Palarić ponovno su od sindikata zatražili usklađivanje zahtjeva s realnim mogućnostima proračuna, te izrazili "tobožnju nemoć" da se udovolji zahtjevu teškom nešto više od 400 milijuna kuna, koliko na godišnjoj razini iznosi korekcija koeficijenata od desetak posto.

Budući da je Vlada pred lokalne izbore pronašla oko 200 milijuna kuna za smjenski rad zaposlenih u školstvu i, nešto ranije, oko 500 milijuna kuna za zaposlene u zdravstvu, sindikati državnih službi upozoravaju na dvostruka mjerila Vlade kada su pitanju javne i državne službe.

Ako se na sljedećem sastanku pregovaračkih odbora ne uspostavi stvarni socijalni dijalog i ne definiraju konkretni koraci za sprječavanje zaostajanja plaća u državnim službama za plaćama u javnim službama, sindikati će pozvati sve državne službenike i namještenike da svoje stajalište o tome iskažu "primjereno stupnju njihova nezadovoljstva", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙