FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati javnih službi traže kolektivne pregovore

ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Sindikati javnih službi uputili sudanas premijeru Ivi Sanaderu pismeni prosvjed zbog toga što unatočnajavama još nisu počeli pregovori o materijalnim pravima i zahtijevda Vlada odmah počne pregovarati sa sindikatima.
ZAGREB, 8. lipnja 2005. (Hina) - Sindikati javnih službi uputili su danas premijeru Ivi Sanaderu pismeni prosvjed zbog toga što unatoč najavama još nisu počeli pregovori o materijalnim pravima i zahtijev da Vlada odmah počne pregovarati sa sindikatima.

Sedam sindikata javnih službi s područja zdravstva, obrazovanja, znanosti, socijalne skrbi i kulture traži od Sanadera da svojim autoritetom osigura početak pregovora o regresu, osnovici za plaće i jubilarne nagrade, dinamici uklanjanja zaostajanja plaća i ostalim pravima za 2005.

Sindikati upozoravaju da je vladin odnos prema njima, gledaju li se riječi a ne djela, ispod svih standarda i u neskladu s više puta javno izrečenim opredjeljenjem o socijalnom dijalogu.

Naglašavaju da Vlada nije pregovarala za 2004. ni 2005., te da se dogodilo da nakon deset godina prvi puta nije sklopljen kolektivni ugovor.

Sindikati javnih službi smatraju besmislenim da pregovori počnu nakon izrade prijedloga proračuna jer bi ih, kažu, u takvom slučaju ministar financija tek obavijestio o tome koliko je sredstava ostalo za plaće javnih službenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙